Flow Cosmetics on nyt ilmastoneutraali yritys!

Meillä on mahtavia uutisia! Vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, ja vastuullisena yrityksenä halusimme ottaa seuraavan askelen kohti kestävämpää yritystoimintaa. Olemme todella iloisia voidessamme kertoa, että olemme nyt ilmastoneutraali yritys. Tämä tarkoittaa sitä, että yritystoiminnastamme syntyvien kasvihuonekaasupäästöjen määrä on laskettu, pyrimme vähentämään päästöjä jatkuvasti ja sertifioidun hyvitysprojektin kautta hyvitämme väistämättömät päästöt.

Yrityksemme hiilijalanjäljen on laskenut ulkopuolinen toimija, saksalainen ClimatePartner. ClimatePartner kehittää, valvoo ja yritysasiakkaiden kautta rahoittaa ympäristönsuojelu- ja ilmastoprojekteja ympäri maailmaa kasvavissa maissa ja kehitysmaissa. ClimatePartnerin ilmastoprojektien tarkoitus on muun muassa hidastaa ilmaston lämpenemistä, suojella tärkeitä ympäristökohteita, kuten meriä ja hiilinieluina toimivia metsäalueita ja niiden eläimistöä sekä vähentää köyhyyttä tarjoamalla projektien kautta työtä ja koulutusta kehitysmaissa asuville ihmisille.

Sademetsä

Miten meistä tuli ilmastoneutraali yritys?

 1. Laskimme yritystoimintamme hiilijalanjäljen

Yhdessä ClimatePartnerin kanssa olemme laskeneet hiilidioksidipäästömme, jotka syntyvät vuosittaisesta sähkönkulutuksesta ja lämmityksestä, liikematkoista, päivittäisistä työmatkoista, paperinkulutuksesta, jätteistä ja kaikesta muusta mikä toiminnassamme aiheuttaa päästöjä.

 1. Opimme tunnistamaan päästölähteet, joiden käyttöä voi vähentää tai välttää

Päästölaskelmamme osoittaa, millä osa-alueilla meillä on parannettavaa, eli millä alueilla voimme erityisesti vähentää hiilidioksidipäästöjämme. Päivitämme laskelmaa vuosittain seurataksemme edistymistämme ja tunnistaaksemme muita parannettavia alueita.

 1. Väistämättömien päästöjen hyvittäminen

Valitettavasti toistaiseksi jotkut päästöt ovat väistämättömiä. Hyvitämme niitä jatkuvasti tukemalla ClimatePartnerin ilmastohanketta. Monien tärkeiden hankkeiden joukosta me valitsimme vesivoimaprojektin Virungan kansallispuistossa Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Panostamalla tähän hankkeeseen tuemme myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista, kuten köyhyyden torjuntaa ja elinolojen parantamista kasvavissa maissa ja kehitysmaissa. 

Kerromme vesivoimaprojektista lisää seuraavassa postauksessa!

Voit lukea projektista englanniksi täältä

Työntekijät

 1. Läpinäkyvyys

Täältä pääset seuraamaan, kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä olemme jo hyvittäneet!

Kasvihuonekaasupäästöjen välttämisen ja vähentämisen lisäksi hyvittäminen on erittäin tärkeä askel ilmastotoimissa. Ilman hyvittämistä Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoite ei ole tällä hetkellä saavutettavissa - vielä ei ole tarvittavaa tekniikkaa kaikkien päästöjen vähentämiseksi riittävän voimakkaasti tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtääviin hankkeisiin panostaminen edistää myös kestävää kehitystä eteläisellä pallonpuoliskolla, jotta fossiilisiin polttoaineisiin tehtävät investoinnit ja niiden käyttö eivät määräisi taloudellista kehitystä.

 

Muita konkreettisia valintojamme puhtaamman ilmaston puolesta

 • käytämme vihreää energiaa, joka tarkoittaa uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa energiaa (Fortumin tuuli- ja vesivoiman päästökerroin on pyöreä nolla)
 • kierrätämme kaiken mahdollisen minimoidaksemme jätteen määrän
 • suosimme myös kierrätettyjä tai kierrätettäviä materiaaleja tuotepakkauksissamme, verkkokaupan pakkausmateriaaleissa, toimistotarvikkeissa ynnä muissa
 • jo aiemmin tänä vuonna kompensoimme päästöjämme osallistumalla puidenistutusprojektiin Suomessa. Osallistumalla hyvitimme 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Millä osa-alueilla meillä on vielä parannettavaa?

 • bisneslentojen minimoiminen (teemme jo nyt hyvin vähän bisneslentoja, yleensä 0–2 lentoa vuodessa)
 • työmatkailu; kimppakyytien ja etätöiden lisääminen mahdollisuuksien mukaan
 • tavarantoimitusketjujen lyhentäminen
 • haluamme haastaa kaikki raaka-aine- ja tavarantoimittajamme sekä liikekumppanimme tutkimaan omia toimintatapojaan ja toteuttamaan tahoillaan positiivisia ilmastotoimia

Norsu

Ensi vuoden tavoitteenamme on tehdä jokaisesta tuotteestamme ilmastoneutraali, jotta puhtaan ihon lisäksi tuotteistamme jää myös puhdas omatunto.

Käyttämällä Flow-tuotteita teet ympäristöystävällisen valinnan. Siirry verkkokauppaamme tästä.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.