Mitä ruusuvesi on ja miten sitä valmistetaan?

Ruusuvesi on klassikkotuote, joka on ollut valikoimassamme jo yrityksen alkuajoilta saakka. Tämä rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi onkin tällä hetkellä valikoimamme suosituin tuote sekä satojen tyytyväisten asiakkaidemme kasvojenhoitorutiinien tähti. Mutta miten sitä valmistetaan ja mitä ruusuvesi oikeastaan on?

Miten ruusuvettä valmistetaan?

Ruusuvettä valmistetaan monista eri ruusulajikkeista. Flow-ruusuveden valmistuksessa käytetään Rosa Damascena-lajiketta, eli historiallista damaskonruusua. Aromaterapiassa erittäin arvostetun ja viehkeän aromaattisen damaskonruusun kerrotaan tulleen Eurooppaan nykyisen Iranin alueelta ristiretkeläisten mukana jo yli tuhat vuotta sitten. Nykyään damaskonruusua viljellään pääasiassa Iranissa, Turkissa, Bulgariassa ja Intiassa. Ruusuveden lisäksi damaskonruususta saadaan höyrytislaamalla kallisarvoista ruusun eteeristä öljyä.

Ruusuvetemme valmistetaan luomulaatuista ruusun terälehdistä ja puhtaasta vedestä höyrytislaamalla. Tislaustankissa lämmin vesihöyry avaa terälehtien solukot, jolloin ruusun hoitavat ainesosat − kuten mikroskooppisen pienet ruusuöljypisarat − vapautuvat höyryyn. Sitten vesihöyry, jossa nämä ainesosat ovat mukana, ohjataan jäähdyttimeen. Jäähdyttimessä vesihöyry tiivistyy ruusuvesipisaroiksi, jotka kerätään talteen ja pullotetaan. Tämä hellävarainen menetelmä mahdollistaa ruusuveden valmistuksen matalammassa lämpötilassa ja ruusun tärkeiden ainesosien säilymisen tuotteessa.

Flow Rose Floral Water-ruusuveteen käytetään tuoreita damaskonruusun terälehtiä, jotka poimitaan aikaisin aamulla ennen auringonnousua ja tislataan vain kerran, jotta ruusuveden laatu pysyy aina korkeana. Noin kahdesta kilosta tuoreita nuppuja ja terälehtiä saadaan noin yksi litra huumaavan tuoksuista luomuruusuvettä.

Höyrytislatussa ruusuvedessä on samat hoitavat ja terapeuttiset ominaisuudet kuin ruusun eteerisessä öljyssä, mutta miedommassa ja suoraan iholle käytettävässä muodossa. Flow-ruusuveden valmistuksessa käytetään aina luomutuotettuja ruusuja ja luomutuotannon ansiosta ruusuvedessä ei ole jäämiä haitallisista torjunta-aineista. Tämän vuoksi kannattaakin suosia luomulaatuista ruusuvettä ja huomioida, että kaikki kosmetiikkamarkkinoilla myytävä ruusuvesi ei ole automaattisesti luomua. Höyrytislauksella tuotettu ruusuvesi ei sisällä myöskään synteettisiä liuotinjäämiä.

Mistä tunnistat laadukkaan ruusuveden?

Kosmetiikkamarkkinoilla on tarjolla useita ruusuvesi-nimellä myytäviä tuotteita. Miten sitten voi tietää, mikä ruusuvesi on ”aitoa” tai laadukasta? Katse kannattaa ihan ensimmäiseksi kääntää tuotteen ainesosalistaan. Hyvä ruusuvesi ei sisällä montaa eri raaka-ainetta. Lyhyt ainesosalista on siis hyvä merkki. Jos ainesosalista on puolestaan kovin pitkä, sisältää tuote vähemmän itse ruusuvettä.

Laadukas ruusuvesi tuoksuu jo luonnostaan raikkaan ruusuiselle, eikä se kaipaa lisättyjä hajusteita. Jos siis ainesosalista sisältää hajusteita (parfum), on se merkki siitä, etteivät tislauksessa käytetyt terälehdet ole laadukkaimmasta päästä tai terälehtiä on tislattu useaan kertaan. Tällöin niiden heikkoa tuoksua on täytynyt kompensoida lisäämällä tuotteeseen hajusteita, jotta tuote on myyvä. Aito höyrytislattu ruusuvesi on siis täysin eri tuote, kuin monet ruusuvetenä myytävät tuotteet, joissa ruusuntuoksua on lisätty pieni määrä aivan tavalliseen veteen. Tällaisen ruusuveden ihoa hoitavat ominaisuudet jäävät vähäisiksi.

 

Flow-ruusuveden alkuperä ja vastuullisuus

Flow-ruusuveden valmistuksessa käytettyjä luomuruusuja viljellään Iranin vuoristoisella ylängöllä ruusunviljelylle erinomaisen otollisissa olosuhteissa. Tuottajan ruusupellot peittävät Iranin vuorten rinteitä 3000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Ilmastoltaan kuiva vuoristoalue tarjoaa sopivimman ilmastollisen ja maantieteellisen sijainnin aromaattisia öljyjä tuottavien kasvien viljelyyn ja eteeristen öljyjen tuotantoon.

Ruusutuotanto on tiukasti valvottua ja korkea laatu saavutetaan kontrolloimalla koko tuotantoprosessia luomuviljelystä sadonkorjuuseen ja jalostukseen. Vuonna 2002 ruusuntuottajamme on saanut virallisen tunnustuksen laatustandardeistaan ​​vastaanottamalla British Soil Association-sertifikaatin.

Ruusuntuottajamme on sitoutunut vastuullisuuteen kaikessa toiminnassaan. Reilu kauppa ja sosiaalinen vastuu ovat olennainen osa tuottajan filosofiaa ja liiketoimintakäytäntöjä. 70-luvulla toimintansa aloittanut perinteikäs perheyritys osallistuu hyväntekeväisyyteen tukemalla järjestöä, joka on sitoutunut edistämään sosiaalista ja kulttuurista kehitystä. Järjestö tukee useita sosiaalihankkeita Iranissa, kuten orpokoteja sekä fyysisesti ja henkisesti ​​vammaisten lasten hoitokoteja. Olemmekin hyvin onnellisia siitä, että käyttämämme raaka-aineen kautta voimme olla mukana tekemässä hyvää.

Mihin ruusuvettä käytetään?

Ruusuvesi on mitä ihanteellisin kasvovesi herkälle ja kuivalle iholle, tai iholle, jolla esiintyy punoitusta tai ruusufinniä. Flow’n ruusuvedessä on vain kahta eri ainesosaa − ruusuvettä sekä kosteuttavaa retiisinjuuriuutetta − joten se on sopiva kasvovesi myös iholle, joka ei siedä voimakkaita alkoholia sisältäviä kasvovesiä. Flow-ruusuvesi kosteuttaa, tasapainottaa ihon talintuotantoa ja auttaa palauttamaan ihon pH:n. Ruusuvesi on myös luonnostaan lempeästi antiseptinen ja tulehdusta ehkäisevä tuote.

Ruusun herkkä ja naisellinen tuoksu tuo ihonhoitohetkiin myös ripauksen aromaterapiaa. Tämä hienojakoinen suihke sopiikin erinomaisesti päivän aikana käytettäväksi raikastavaksi kasvo- ja vartalosuihkeeksi sekä miedoksi parfyymiksi.

Höyrytislattu aito ruusuvetemme on aina luomua, reilua, vegaanista, vastuullisesti tuotettua ja laboratoriotestein puhtaaksi testattua. Monet asiakkaamme ovatkin nimenneet meidän Rose Floral Waterin markkinoiden parhaimmaksi ruusuvedeksi.

 

Voit ostaa Rose Floral Water-ruusuveden täältä.