5 min Hetkeni-rituaali: Rentoudun ja nautiskelen

Flow x Voglia Hetkeni-kokoelma

Mitä: Lempeä läsnäoloharjoitus peseytymishetkiin

Kesto: 3-5 minuuttia

Miten ja milloin: Suihkussa tai kasvopesulla, mihin tahansa aikaan päivästä

Miksi: Virkistää aisteja, lisää lempeän läsnäolon tunnetta ja kehotietoisuutta, tekee peseytymishetkestä rentouttavan elämyksen

Lisää läsnäoloa arkisiin hetkiin

Arjen rutiinit tulee usein suoritettua tehokkaasti, sen enempää toimintaan huomiota kiinnittämättä. Autolla ajaminen, bussissa istuminen, roskien vieminen ja pesulla käyminen sujuvat automaationa, mielen puuhastelessa samaan aikaan omiaan. Olemme tottuneet toimimaan tehokkaasti siellä, täällä ja tuolla. Kiire ja stressi lisäävät painetta suoriutua monesta asiasta yhtä aikaa, jolloin ankkuri nykyhetkestä irtoaa helposti. Useamman asian yhtäaikainen tekeminen, eli multitaskaaminen on muuttunut lähes kaiken tekemisen vakioasetukseksi. Pakka on moneen suuntaan levällään ja läsnäolo loistaa poissaolollaan.

Helli kehoasi ja mieltäsi tämän rentouttavan läsnäolorituaalin avulla joko suihkussa, tai kasvojen pesun yhteydessä. Käytä peseytymiseen hellävaraista Face & Body Ritual Soap -kasvo- ja vartalosaippuaa, jonka rauhoittavassa tuoksussa yhdistyvät laventeli, ruusu ja mielialaa kohottava appelsiini. Rituaalin päättää lempeää läsnäolon tunnetta vahvistava painelukuivaus pehmeällä vohvelikangaspyyhkeellä. Tämä hetki on sinun.

Flow x Voglia Hetkeni-kokoelma

Mitä on läsnäolo?

Mindfulness, suomennettuna tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo, on tällä hetkellä paljon esillä eri medioissa, kirjoissa ja podcasteissa. Mitä mindfulness käytännössä tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan termi kuvastaa kokonaisvaltaista olemisen tilaa vallitsevassa hetkessä. Ajatus ei harhaile menneessä tai tulevassa, mieli ja keho ovat siis yhdessä ja samassa paikassa. On mahdotonta olla tietoisesti läsnä hetkessä, jos ajatukset vaeltavat samaan aikaan jossain muualla. 

Miksi termissä on mukana sana hyväksyminen? Yksi mindfulnessin tärkeimmistä elementeistä on nykyhetkeen ymmärtävästi ja hyväksyvästi suhtautuminen arvottamatta ja arvostelematta. Hetkessä on helpompi pysyä kiinni, kun sen hyväksyy, eikä tietoisesti tavoittele jotain muuta juuri nyt. Tähän liittyy vahvasti myös itsemyötätunto, eli lempeydellä omaan itseensä suhtautuminen.

Hetkessä kiinni pysyminen voi olla haaste

Hetkeen pysähtyminen ja itselle oman ajan antaminen voi tuntua haastavalta, jos itsellä on tunne, että täytyisi olla jatkuvasti tavoitettavissa. Mindfullnessin harjoittaminen kannattaakin aloittaa pienistä arkisista hetkistä. Hyvänä apukeinona toimivat sellaiset arjen rutiinit jotka voi tehdä itsekseen. Autolla ajaminen, bussissa istuminen, roskien vieminen, pesulla käyminen… Toimiva lisäapu tiedostavan läsnäolon tunteen löytymiseen on aistien hyödyntäminen. Erityisesti tunto- ja hajuaisti edesauttavat läsnäolon tunteen lisäämisessä.

Hemmottelen itseäni-rituaali by Mariela Sarkima – lempeää läsnäoloa lisäävä pesuhetki

Joskus oma kasvojenpesu- tai suihkutuokio saattaa olla päivän ainoa hetki, jolloin on mahdollisuus nauttia pieni tovi omasta ajasta olematta kenenkään muun tavoitettavissa. Pesuhetki on myös täydellinen tilaisuus helliä itseä veden rauhoittavalla vaikutuksella ja pesutuotteiden rentouttavilla tuoksuilla. Ritual Soap -kasvo- ja vartalosaippuan laventelin, ruusun, appelsiinin eteeriset öljyt ja hellästi hierova kosketus yhdistettynä rauhalliseen hengitykseen tekevät pesuhetkestä muutaman minuutin mittaisen kiireettömän läsnäoloharjoitteen. Rituaalin päättävä painelukuivaus pehmeällä vohvelikangaspyyhkeellä vahvistaa lempeää läsnäolon tunnetta.

Avaa siis aistisi, rentoudu ja nautiskele.

Tämä hetki on sinun.

 

Ohjeet:

Aloita läsnäoloharjoitus kostuttamalla ihosi. Jos teet pesurituaalin suihkussa, anna lämpimän veden valua hetken aikaa ihoasi pitkin, sulje silmäsi ja hengittele rauhallisesti veden kosketus aistien. Jos teet rituaalin kasvojen pesun yhteydessä, tuo lämmintä vettä muutaman kerran kasvoillesi rauhallisen hengityksen tahdissa.

 • Ota saippua kämmeniisi ja hengitä hetken aikaa sen rentouttavaa tuoksua.
 • Vaahdota saippuaa kämmenten välissä, aisti saippuavaahdon pehmeys käsissäsi.
 • Hiero saippuavaahtoa ihollesi rauhallisin liikkein, rauhallisen hengityksesi tahdissa.
 • Nauti tilaan vapautuvasta tuoksusta, anna mielesi ja kehosi rentoutua.
 • Jatka pesurituaalia lempein, hierovin liikkein, anna rauhallisen hengityksen ohjata vaahdotusta.
 • Huuhdo lopuksi ihosi lämpimällä vedellä, aistien veden rauhoittava tuntu.
 • Kuivaa tämän jälkeen ihosi pehmeällä vohvelikangaspyyhkeellä rauhallisesti painellen.
 • Tunne pyyhkeen pehmeys ihollasi, tee painelukuivaus lempeästi ja läsnäolevasti.
 • Ota lopuksi pitkä, syvä sisäänhengitys nenän kautta, ja huokaise uloshengitys suun kautta.
 • Kiitä itseäsi ja ota kiireettömyyden tunne mukanasi seuraavaan hetkeen.
 • Viimeistele pesurituaali ihonhoitotuotteilla.

 

Paketti: Time to Give Time to Myself

Tuotteet: Vohvelikankainen kylpypyyhe, Ritual Soap-kasvo- ja vartalosaippua

 

Lue lisää aiheesta: www.marielasarkima.com


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.