10 min Hetkeni-rituaali: Hemmottelen itseäni

 Flow x Voglia Hetkeni-kokoelma

Mitä: Rentouttava ja ihoa hoitava kasvohieronta

Kesto: n. 10 minuuttia

Miten ja milloin: Mukavassa asennossa istuen, mihin tahansa aikaan päivästä

Miksi: Rentouttaa kasvojen ilme- ja purulihaksia, helpottaa silmä- ja päänsärkyä, edesauttaa kasvojen neste- ja verenkiertoa, hoitaa ihoa

Stressi näkyy ja tuntuu kasvoilla

Kasvojemme alueella sijaitsee kymmeniä pieniä lihaksia, joita käytämme mm. silmien ja suun liikuttamiseen, ravinnon pureksimiseen sekä ilmeiden muodostamiseen. Reagoimme kasvoillamme tunteisiin ja tuntemuksiin. Kulmakarvat nousevat hämmästyksestä, suu kääntyy iloiseen hymyyn, otsa kurtistuu tiukassa ja epämiellyttävässä tilanteessa. Harvoin tulee ajatelleeksi kuinka paljon kasvolihakset kokevat rasitusta päivän aikana. Koska kehomme lihaksisto ja hermosto on saumattomasti linkittyvä kokonaisuus, vaikuttavat kasvolihasten liikkeet myös päänahan ja kaulan alueeseen. Vaikutusketju jatkuu niska- ja hartiaseutuun, rintakehään ja siitä alaspäin aina sormenpäihin ja jalkoihin saakka.

Soft Touch Flow™ -hoitorituaali yhdistää kasvojen ilme- ja purulihaksia rentouttavan hieronnan rauhalliseen hengitykseen ja lempeään läsnäoloon. Käytä hieronnassa Ritual Oil-kasvoöljyä, jolloin myös iho saa hoitoa ja hemmottelua. Voit halutessasi lisätä tipan Relax Oil Blend -eteeristen öljyjen sekoitusta tuoksulyhtyyn tai diffuuseriin tehostamaan hemmotteluhetken rentouttavaa vaikutusta. Viimeistele kasvohoitorituaali ihoa rauhoittavalla ja tehokosteuttavalla Hyaluron & Probiotics-seerumilla. Tämä hetki on sinun.

Flow x Voglia Hetkeni-kokoelma

Kurttuotsaisesti vai hymyssä suin?

Kasvojen ilmeet ovat oman olotilamme tulkki niin toisille ihmisille kuin myös itsellemme sisäsisesti. Ilmehdintä stimuloi hermostoamme vaikuttaen näin myös tärkeisiin elintoimintoihimme. Tietyt ilmeet saavat kehossa aikaan erilaisia reaktioita, jotka vaikuttavat mm. mielihyvähormonien tuotantoon. Suu mutrussa, hampaita kiristellen tulee harvemmin hengiteltyä syvään ja rauhallisesti, mutta rennon raukea katse ja lempeästi huokaileva hymysuu saavat koko fyysisen olemuksen pehmenemään ja rauhoittumaan.

Pipo kireällä

Jomottava tai kiristävä päänsärky ja kuumottavat, väsyneet silmät ovat monille tuttuja stressin ensioireita. Myös yöllinen hampaiden purenta, narskuttelu tai leukojen jauhaminen ja louskuttaminen kuuluvat kehon tapoihin purkaa ylimääräistä painetta. Aamulla herätessä koko pään ja kaulan alue saattaa tuntua kireältä, eikä ole ihme, jos ajatus ei kulje kunnolla ja olo on kokonaisvaltaisesti vetämätön.

Kasvolihasten rentoutumista voi onneksi edesauttaa itse hyvinkin helposti. Oikeista kohdista painelemalla ja pyörittelemällä on mahdollista helpottaa tehokkaasti pää- ja silmäsärkyä sekä rentouttaa purulihaksia. Avuksi kannattaa ottaa kasvoöljy, jotta hieronta pysyy mahdollisimman hellävaraisena, ihon saadessa samalla hoitoa ja kosteutusta.

Monipuolinen Ritual Oil -öljy kasvojen hoitoon ja rentouttamiseen

Hetkeni-kokoelmaa varten luotu Ritual Oil on täydellinen hoitotuote kaikille ihotyypeille. Arktinen puolukkaöljy suojaa ja kosteuttaa ihoa sekä kirkastaa ja tasoittaa sen sävyä. Tyrniöljy puolestaan vahvistaa herkkää ja ärtynyttä ihoa suojaten sitä auringon UV-säteiltä. Jojobaöljy tasapainottaa muodostamalla ihon pintaan suojakerroksen. Se myös estää ihohuokosia tukkeutumasta ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden. Ritual Oil -kasvoöljyssä on mukana huolella valikoituja eteerisiä öljyjä. Lihaksia rentouttavasta vaikutuksesta tunnettu frankinsensi vahvistaa ihoa ja rentouttaa mieltä,  laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ja tasapainottaa, appelsiini edesauttaa verenkiertoa ja ruusu lisää kokonaisvaltaista hyvää oloa vähentäen samalla ihon punoitusta. 

Hoitoöljy pyöritellään kasvoille hoitorituaalin aluksi, lempein liikkein, roll on -kärjen avulla. Tämän jälkeen tehdään hemmoteleva kasvohieronta rauhallisen hengityksen tahdissa.

Flow x Voglia Hetkeni-kokoelma

Hemmottelen itseäni-rituaali by Mariela Sarkima – Rentouttava ja ihoa hoitava kasvohieronta rauhalliseen hengitykseen yhdistettynä

Hemmottele itseäsi rentouttavalla kasvohieronnalla, kosketa lempeästi ja huolehdi itsestäsi. Soft Touch Flow™ -hoitorituaali yhdistää kasvojen ilme- ja purulihaksia rentouttavan hieronnan rauhalliseen hengitykseen ja lempeään läsnäoloon. Kasvohieronnassa sivellään, painellaan ja pyöritellään kasvojen kiristyneet lihakset hellävaraisesti Ritual Oil-kasvoöljyn avulla.

Tämä hetki on sinun.

 

Ohjeet:

Aloita oma hemmotteluhetkesi kietoutumalla pehmeään Eden-kylpytakkiin ja puhdistamalla kasvosi Ritual Soap -kasvo & vartalosaippualla. Ota tämän jälkeen Ritual Oil -kasvoöljy lähettyvillesi, avaa korkki valmiiksi ja istuudu mukavaan asentoon.

Kasvojen alueelta löytyy usein yllättäviä kiristys- ja kipukohtia. Kun osut aristavaan kohtaan, rentouta kasvot ja hartiat, syvennä hengitystä ja jää hetkeksi hieromaan kipeää kohtaa. Pidä ote napakan lempeänä ja hieronnan rytmi rauhallisena. Kiristyneet kasvolihakset alkavat rentoutua jo muutaman rauhallisen sisään- ja uloshengityksen aikana.

Valmistautuminen

 • Suorista istuma-asennossa selkäsi ja laske molemmat jalkapohjat tasaisesti lattialle. 
 • Laske kämmenet polvien tai reisien päälle lepäämään ja rentouta hartiat.
 • Sulje silmäsi ja hengitä muutaman kerran nenän kautta rauhallisesti sisään ja ulos. Tunnustele hetken aikaa omaa olotilaasi.
 • Tee hierontaliikkeet kiireettömästi, anna rauhallisen ja lempeän hengityksen kuljettaa käsiäsi.

Aloitus

 • Aloita hierontarituaali naputtelemalla kasvoja kevyesti sormenpäillä muutaman rauhallisen sisään- ja uloshengityksen ajan. Naputtele myös kaulan ja dekolteen alue.
 • Levitä tämän jälkeen Ritual Oil-kasvoöly ihollesi rauhallisesti roll on-kärjellä pyöritellen. Levitä öljyä myös kaulan ja dekolteealueen iholle.
 • Laske pullo pois käsistäsi ja tee rauhallisen hengityksen tahdissa muutama lempeä sively otsalle, poskille, leukaan, kaulalle ja dekolteelle. 

Poskien ja otsan alueen ilmelihasten rentoutus

 • Laske leukaa kevyesti ja aseta peukalot sormenpäät edellä, kynnet alaspäin, poskien keskelle, poskiluiden alapuolelle. 
 • Aseta muut sormet otsalle, aivan kulmakarvojen yläpuolelle. Pikkurillit ovat otsan keskellä, etusormet lepäävät lähellä ohimoita.
 • Päästä niska täysin rennoksi ja anna pään laskeutua sormien varaan. Käsivarret tukeutuvat kehoon tai pöytään. 
 • Tunne paine erityisesti poskilla, peukaloiden alla ja hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos kolme kertaa.
 • Tee seuraavaksi peukaloilla pyöritteleviä paineluita ja liu’utuksia poskiluun alareunaa pitkin. Muut sormet nojaavat otsaan. 
 • Rentouta peukalot ja painele ja pyörittele seuraavaksi otsan aluetta sormenpäillä muutaman rauhalliseen sisään- ja uloshengityksen ajan.
 • Jätä sormet lopuksi suorina ohimoiden päälle ja tee pitkä, staattinen painallus. Tunne sydämen syke sormiesi alla, hengitä rauhallisesti sisään ja ulos kolme kertaa.
 • Irrota ote, laske kämmenet polvien tai reisien päälle lepäämään ja rentouta hartiat. Hengitä hetken aikaa rauhalliseen tahtiin tunnustellen omaa olotilaasi.

Purulihasten rentoutus

 • Laske leuka jälleen kevyesti alaspäin ja vie kädet leuan keskelle. Käsivarret tukeutuvat kehoon.
 • Ota leukaluu puristusotteeseen leuan molemmin puolin: peukalot jäävät leukaluun alle, ja hieman sen taakse, muut sormet tulevat leukaluun päälle. 
 • Lähde liu’uttamaan puristusotetta hitaasti leukaluuta pitkin. Kun löydät aristavan kohdan, voit jäädä pyörittelemään ja painelemaan kohtaa.
 • Vie sormet poskien pehmeälle alueelle leukaluun yläpuolelle. Tunnustele kireitä ja aristavia purulihaksia, tee rauhallista, pyörittelevää hierontaa.
 • Jätä lopuksi kämmenet poskien päälle, hengitä rauhallisesti sisään ja ulos, ja laske kädet polvien tai reisien päälle lepäämään. Rentouta hartiat.

Silmien alueen rentoutus ja päänsäryn hoito

 • Laske leuka kevyesti alaspäin ja vie peukalot nenäluun molemmille puolille, silmien sisänurkan yläpuolelle kulmaluiden alle. 
 • Muut sormet osoittavat ylöspäin nojaten otsalla rentoina toisiaan vasten.
 • Päästä niska täysin rennoksi ja anna pään laskeutua sormien varaan. Käsivarret tukeutuvat kehoon tai pöytään.
 • Pidä peukalot aivan paikallaan ja tunne paine niiden alla.  
 • Paineen tunteen voimistuessa hengittele rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Rentouta leuka, posket, niska ja hartiat.
 • Pidä asento muutaman rauhallisen sisään- ja uloshengityksen ajan.
 • Lopuksi hengitä syvään sisään ja uloshengityksellä vapauta ote. Nosta pää rauhallisesti takaisin ylös ja laske kädet polvien tai reisien päälle lepäämään.

Lopetus

 • Päätä hierontarituaali naputtelemalla kasvot, kaula ja dekoltee kevyesti sormenpäillä. Tee vielä muutama lempeä sively kaikille hieromillesi alueille.
 • Laske kämmenet vielä kerran polvien tai reisien päälle lepäämään ja rentouta hartiat. Tunnustele hetken aikaa omaa olotilaasi.
 • Avaa lopuksi silmät ja kiitä itseäsi tästä omasta hemmotteluhetkestä.

Viimeistele hemmotteluhetkesi ihoa ja mieltä rauhoittavalla Lavender Water-kasvovesisuihkeella ja syväkosteuttavalla Hyaluron & Probiotics-seerumilla. 

Vinkki: Kiepauta hiukset suojaan Primrose-hiusturbaanin sisään tai nosta ne löysälle nutturalle Em-scrunchien avulla. 

 

Paketit: Time to Embrace Myself ja Time to Pamper Myself

Tuotteet: Vohvelilankainen kylpytakki, Ritual Soap-kasvo- ja vartalosaippua, Ritual Oil-kasvoöljyRelax Oil Blend-eteerinen öljyseos, Hyaluron & Probiotics-seerumi

 

Lue lisää aiheesta: www.marielasarkima.com


1 kommentti


 • Pirkko Vettentaus

  Hyviltä kuulostaa nämä hieronnat ja itsensä helliminen


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.