Teepuuöljy - Eteeristen öljyjen aatelia

Teepuuöljy on tunnetusti hyvä apuri monenlaisiin vaivoihin kuten flunssaan, hiivasienitulehduksiin, tulehtuneisiin haavoihin, hilseongelmiin sekä näppylöihin - eli toisin sanoen: ei ole montaa asiaa, johon tämä öljy ei pystyisi. Me Flow’n tiimiläiset fanitammekin täysillä ihanan monipuolista teepuuöljyä!

Teepuuöljyn taustaa

Teepuu tunnetaan myös nimellä kaarnamyrtti. Teepuuöljy on monella tapaa terveydelle hyödyllinen; se vahvistaa vastustuskykyä ja poistaa kehosta haitallisia bakteereja sekä viruksia - samalla virkistäen ja selkeyttäen mieltä.

Monet tuntevat teepuuöljyn ensisijaisesti sen vahvoista antiseptisistä ominaisuuksista - eikä turhaan. Olipa nimittäin kyseessä sitten keittiötasojen puhdistus, huoneilman raikastus tai epäpuhtaan ihon hoitaminen - teepuu on erittäin hyvä eteerinen öljy kaikkiin näihin tilanteisiin.

Entä tunnetko jo taikapähkinän? Taikapähkinä (hamamelis) ja teepuu ovat nimittäin erityisen hyvä duo silloin kun on kyseessä epäpuhtaan ihon puhdistaminen. Näiden kahden aineen yhdistelmän on tutkimuksissakin todettu toimivan jopa yhtä hyvin kuin bentsoyyliperoksidi (monista aknetuotteista löytävä ainesosa), jolla taas on negatiivisena sivuvaikutuksena ihoa vahvasti kuivattava sekä tulehdustiloja aiheuttava koostumus.

Näin käytät teepuuöljyä - muutamia ideoita

  • Yhdistettynä hunajaan voi teepuuöljyä käyttää arpialueiden vaalentamiseen ja häivyttämiseen
  • Sekoitettuna pohjaöljyyn toimii teepuuöljy iholla, mm. kuivan ihon hoitajana, rasvoittuvan ihotyypin tasapainottajana sekä kutisevan ihon rauhoittajana
  • Yhdistämällä teepuuöljyä oliiviöljyyn saat loihdittua meikinpuhdistusaineen (huom: älä käytä teepuuöljysekoitusta silmämeikin poistamiseen)
  • Luonnollinen kasvovesi taas syntyy yhdistämällä vettä ja teepuuöljyä. Sekoitussuhde on seuraavanlainen; jokaista 25 millilitraa vettä kohden käytä 10 tippaa teepuuöljyä
  • Teepuuöljy toimii myös deodoranttina
  • Lapsiperheistä löytyy teepuuöljylle yksi merkittävä käyttötarkoitus: täiden ennaltaehkäisy. Teepuuöljyä voikin käyttää shampooseen sekoitettuna (2-3 tippaa öljyä riittää) normaalin hiustenpesun yhteydessä. Teepuuöljyn lisäksi voi täiden karkottamiseen sekä niiden esiintymisen ennaltaehkäisyyn käyttää myös laventeli- sekä piparminttuöljyä. Lue tarkemmat ohjeet täiden luonnolliseen ehkäisyyn ja karkottamiseen täältä.

Kiinnostuitko teepuun moninaisista ominaisuuksista? Vai oletko jo aiemmin testannut kyseistä öljyä?

Flow’n valikoimista löydät Luomu Teepuu Eteerisen Öljyn, jonka kautta on tähän upeaan öljyyn tutustuminen turvallista ja luonnollista - öljyn ainesosat kun ovat sertifioitua luomulaatua!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.