POD eli suunympärysihottuma

Perioraalidermatiitti (POD) eli suunympärysihottuma on kasvojen alueen ihosairaus. Suunympärysihottuma esiintyy suun ympärillä ja nenäpielissä punoittavana ihottumana ja pienenä märkäpäinä. Ihottumaa voi esiintyä myös silmien ympärillä.

Suunympärysihottuman aiheuttajaa ei tarkalleen tiedetä. Sen voivat laukaista esimerkiksi liian voimakkaat ihonhoitotuotteet tai kosmetiikan liikakäyttö, hormonihäiriöt, stressi tai suoliston ongelmat.

Perioraalidermatiitin ihonhoidossa suositellaan yksinkertaistamaan ja minimoimaan koko ihonhoitorutiini. Suosi mahdollisimman hellävaraisia ja ihoa rauhoittavia tuotteita.

POD-ihon suosikit

POD-ihon puhdistus

Perioraalidermatiitti-ihon puhdistukseen valitse mahdollisimman hellävarainen puhdistustuote, joka ei vaahtoa, hankaa, kuivata tai kuori ihoa.

POD-ihon kosteutus

Perioraalidermatiitti-iho on ärtynyt ja punaisuuteen taipuvainen. Valitse siis kosteuttavia, suojaavia ja erityisesti rauhoittavia tuotteita, jotka samalla tasapainottavat ihon bakteerikantaa.

Onko sinulla POD eli suunympärysihottuma?
✔ Ihosi on ärtynyt, kutiseva, punoittava ja näppyläinen erityisesti suunympärysihon ja nenän alueelta sekä mahdollisesti myös silmien ympäriltä
✔ Ihosi tuntuu ärtyvän voimakkaista ja liian tehokkaista ihonhoitotuotteista, stressistä tai hormonimuutoksista
✔ Koet yksinkertaisen ja minimalistisen ihonhoitorutiinin pitävän suunympärysihottuman oireet kurissa
Lisävinkki
Suunympärysihottumaa voi ehkäistä käyttämällä herkälle iholle sopivia ihonhoitotuotteita ja meikkejä, joissa on yksinkertaiset ainesosat.