Kaikki shampoopalasta - näin käytät ja löydät sinulle sopivan palashampoon

MITÄ SHAMPOOPALAT OVAT?

Shampoopalamme ovat saippuaan pohjautuvia hiustenpesutuotteita. Ne eivät sisällä synteettisiä tensidejä, kuten SLS (Sodium Lauryl Sulfate) tai SLES (Sodium Laureth Sulfate).

Koska pala pohjautuu saippuaan, se käyttäytyy hieman eri tavalla kuin shampoot, jotka sisältävät näitä tensidejä. Saippua on mieto pesevä aines, joten se on hellävarainen hiuspohjalle.

Shampoopalat ovat valikoimamme myydyimpiä tuotteita ja niillä on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä!

Näin käytät shampoopalaa
 1. Kastele hiuksesi huolellisesti lämpimällä vedellä (vaahtoa syntyy paremmin lämpöisessä vedessä), ja kastele hiukan palaa.
 2. Hiero palalla hiuksiin niin kauan että vaahtoa on runsaasti joka puolella hiuksia. Vaahdota huolella myös niska, etenkin, jos sinulla on pitkät hiukset. Kun vaahtoa on runsaasti hiuksissa, hiero hiuspohja sormin puhtaaksi. Lisää tarvittaessa kesken vaahdotuksen hiukan lämmintä vettä hiuksiin, jos vaahdotus ei tunnu lähtevän käyntiin. Voit myös tehdä lyhyen välihuuhtelun ja vaahdottaa uudelleen tarvittaessa.
 3. Tämän jälkeen huuhtele hiukset lämpimällä vedellä huolellisesti. Pyyhekuivaa ja lisää hoitotuote tarvittaessa.

Jos vasta aloittelet palashampoon käyttöä tai koet shampoopalalla pesun hankalaksi, niin katso opetusvideomme!

TARVITAANKO SHAMPOOPALAN KANSSA HOITOAINETTA?

Pitkiin hiuksiin suosittelemme aina hoitoainetta, koska pitkän hiuksen latva on kuluneempaa hiusta ja tarvitsee siten suojaa.

Hoitoaineeksi sopivat luonnonmukainen palahoitoaine, hiusnaamio tai hiushuuhde.

NÄIN KÄYTÄT HOITAINETTA OIKEIN:

 1. Pese hiukset ja pyyhekuivaa ne huolella. Kuivaus on tärkeää, jotta liika vesi poistuu hiuksesta ja hius voi paremmin vastaanottaa hoidon. Hoitoainetta myös kuluu huomattavasti pienempi määrä kun opettelet tekemään kevyen pyyhekuivauksen.
 2. Sen jälkeen annostele hoitoainetta pieni määrä, riippuen hiustesi pituudesta. Lyhyelle hiukselle riittää teelusikallinen tai vähemmän ja pitkälle ruokalusikallinen (määrät suuntaa antavia).
 3. Levitä hoitoaine ensisijaisesti hiusten latvoihin. Jos sinulla on rasvoittuva hiuspohja, varo levittämästä hoitoa hiusten tyveen. Jos hiuspohjasi on kuiva, voit toki levittää hoidon koko hiukseen ja vaikkapa hiuspohjaan myös. Hoitoaine kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa.
 4. Anna hoitoaineen vaikuttaa hiuksissasi 3-5 minuuttia. Jos käytät hiushuuhdetta, voit huuhdella hiukset välittömästi tai jättää tuotteen hiukseen.
 5. Huuhtele hiukset viileällä/haalealla vedellä. Pyyhekuivaa hiukset kevyesti ja lisää tarvittavat suihkun jälkeiset hoitotuotteet.
Mikä shampoopala sopii minulle?

Olet kenties jo pitkään pohtinut siirtymistä tavallisesta shampoosta luonnonkosmetiikan palashampooseen, mutta et ole ihan varma mikä pala toimisi juuri sinun hiustyypillesi ja hiuspohjallesi parhaiten?

Ennen shampoopalan valintaa, pohdi hetki omaa hiuslaatuasi ja hiuspohjaasi. Ovatko hiuksesi paksut, karheat ja suorat vai kenties hennot, pehmeät ja taipuisat, jopa luonnonkiharat? Onko hiuspohjasi kuiva, hilseilevä, näppyläinen, rasvoittuva tai helposti ärtyvä? Kenties sinulla ei ole mitään erityisiä hiuspohjaan tai hiuksiin liittyviä ongelmakohtia.

Katso koko shampoopalavalikoimamme tai löydä juuri sinulle sopiva palashampoo pikaoppaamme avulla!

Shampoopalan säilytys ja kuljetus

Säilytä shampoopalaa samaan tapaan kuin palasaippuoita, eli alustalla, mistä vesi pääsee pois. Tähän tarkoitukseen sopivat ilmavat saippua-alustat, seinään asennettavat korit, verkkopussit tms.

Kuljetukseen voit käyttää saippualle tarkoitettua säilytysrasiaa- tai koteloa. Varmistathan, että pala kuivahtaa hyvin kuljetusten välissä, jotta pala kestää pitkään käytössä eikä kulu.

SHAMPOOPALAN PLUSSAT JA MIINUKSET

Ekologinen, biohajoava koostumus

Ei synteettisiä tensidejä, jotka saattavat
kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa ihoärsytystä

Hiuksista tulee kuohkeat ja ilmavat

Hiukset ovat helpommin muotoiltavat

Hiuksista tulee taipuisammat

Jätteen määrä on minimaalinen

Sopii koko perheelle

Pala on todella riittoisa,
joten se tulee edulliseksi käytössä

Pala on kätevä kuljettaa mukana,
se ei paina paljoa ja on kätevä myös lentomatkoilla

Suomessa valmistettu tuote

Hiuksiin saattaa tulla tahmeutta alkuun
(katso hiushuuhde, joka poistaa tahmeutta)

Joillakin käyttäjistä on vaikea
päästä shampoopalan aiheuttamasta tahmeudesta eroon

MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT SHAMPOOPALOISTA

★★★★★

Paras ikinä!

“Minulla on herkkä päänahka ja ohuet hiukset ja tämä on paras shampoo mitä olen ikinä käyttänyt. Päänahka voi hyvin, tuntuu että hiuksia lähtee vähemmän. Ennen olen käyttänyt kampaamon tuotteita mutta tämä on kuitenkin parempi. Hiukset ovat paljon tuuhemmat enkä tarvitse käyttä mitään muotoilutuotteita. Mies ei myöskään halua käyttää mitään muuta!“

★★★★★

Loistava tuote!

“Olen käyttänyt tuotetta pari kuukautta. Kävin juuri kampaajalla ja hän kehui hyväkuntoisia hiuksiani. Minulla on pitkät, paksut, luonnonkiharat hiukset. Kampaaja sanoi, että hiukseni eivät ole kuivat, kuten luonnonkihara usein on. Helppo käyttää ja vaahtoaa hyvin. Välillä käytän kehäkukkauutetta hoitona.“

★★★★★

Hyvä ja luonnollinen keino pestä hiukset

“Tämä tuote on loistava! Ensimmäinen shampoo jolla voin pestä pitkät hiukseni ilman että tarvitsen enää edes erillistä hoitoainetta. Pientä kärsivällisyyttä kyllä pitää olla, että hiukset tottuvat (ja itse tottuu) tuohon uuteen pesutapaan ja shampooseen. Ensialkuun hiuksen todella tuntuvat tahmeilta. Mutta niinkuin tuolla teksteissä luvataan, niin tuo ilmiö kyllä häipyy ajan kanssa. Luonnolliset raaka-aineet ovat myös se mitä etsin. Enpä kyllä enää vaihda takaisin pulloshampooseen! Ai niin. Lisäksi tämä poistaa kuljetusmassasta ja kustannuksista sen turhan “veden” painon ja osuuden. Mitä sit vettä roudaamaan ympäriinsä, kun tarkotus on saada shampoota?“

JOS SHAMPOOPALA JÄTTÄÄ HIUKSET TAHMAISEKSI, MITEN SAAN SEN TOIMIMAAN?

Kun aloittaa shampoopalan käytön, riippuen hiuslaadusta, käsittelyistä ym. tekijöistä, saattaa tahmaisuutta tulla paljonkin. Toisilla asiakkailla tuote toimii heti hyvin, toisilla taas aloitus voi viedä todella useita pesukertoja.

Saippuapohjaisesta shampoopalasta saattaa jäädä saippuajäänteitä kiinni näihin huokoisiin kohtiin hiuksissa ja ne tuntuvat tahmealta.

Ohjeita tahmaisuuden taltuttamiseen
 • Vaahdota hiukset erittäin huolellisesti, myös hiusten välit, niska ja erityisesti latvat. Vaahdotuksessa auttaa, kun teet ensin kevyen vaahdotuksen, sitten nopean välihuuhtelun ja alat vaahdottaa uudelleen. Lämpimällä vedellä tuote vaahtoaa paremmin kuin kylmällä.

 • Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä.

 • Huuhtele hiukset Flow Cosmetics -hiushuuhtelulla tai vaihtoehtoisesti omenaviinietikka-vesi seoksella (n. 2dl vettä ja 20-30ml viinietikkaa), sillä se auttaa tahmaisuuteen nopeasti. Huuhteen levityksessä tulee olla myös huolellinen, jotta sitä pääsee hiusten väleihinkin kunnolla. Voit tehdä huuhtelun vahvempana seoksena kuin ohjeessa sanotaan, se auttaa tahmaisuuteen nopeammin, tai voit esim. jatkaa huuhdetta normaalilla omenaviinietikalla niin se tulee edullisemmaksi.

 • Voit kokeilla ruokasoodalla huuhtelua ennen pesua: 1 ruokalusikka ruokasoodaa ja 250ml vettä. Sen jälkeen pesu normaalisti.

 • Voit kokeilla vihreällä savella syväpuhdistusta hiuksiin: Savimassa levitään puhtaaseen kosteaan hiukseen ja annetaan vaikuttaa puoli tuntia.
  Sen jälkeen pestään vielä kevyesti palalla hiukset ja laitetaan etikkahuuhtelu päälle.

 • Vaahdotusta voi kokeilla pesusienellä, jolloin saat nopeasti suuremman määrän vaahtoa hiuksiin.
Miten hiushuuhde toimii?

Hiushuuhteemme ovat omenaviinietikkapohjaisia hiustenhoitotuotteita, jotka ovat veteen laimennettavia tiivisteitä.

Hiushuuhteen lisäksi ei ole tarpeen käyttää hoitoainetta, vaan se toimii sellaisenaan hoitavana ja selvittävänä tuotteena. Huuhde poistaa myös tehokkaasti tahmeutta, jos hiuslaatusi on sellainen, että tahmeutta palan käytöstä on tullut.

 1. Hiushuuhteen voi sekoittaa vaikkapa muovikuppiin tai -pulloon. Annostele kupin tai pullon pohjalle ohjeen mukainen määrä tiivistettä ja lisää vettä sekaan.
 2. Sen jälkeen kaada seos hitaasti pestyihin pyyhekuivattuihin hiuksiin. Voit joko jättää tuotteen hiuksiin tai huuhdella kevyesti päältä. Kuitenkaan ei kannata tehdä pitkää huuhtelua, jotta tuotetta jää hiukseen. Hiushuuhde hoitaa myös hiuspohjaa ja se kannattaakin levittää ihan hiusten tyveen saakka.