Helppo opas: Meikkisiveltimien pesu

Meikkisiveltimien pesu ja puhdistus tulee suorittaa säännöllisesti, jotta meikki levittyisi pehmeästi, eikä siveltimien mukana siirry iholle epäpuhtauksia. Tällä helpolla oppaalla onnistut meikkisiveltimiesi huoltamisessa, ja saat nauttia puhtaasta ja miellyttävästä meikkaamisesta joka päivä!

1. Kuinka usein meikkisiveltimet tulee puhdistaa?
2. Meikkisiveltimien puhdistus
3. Siveltimien kuivaus
4. Korento-meikkisiveltimet

1. Kuinka usein meikkisiveltimet tulee puhdistaa?

Meikkisiveltimien pesutiheyteen vaikuttaa paljolti se, kuinka paljon siveltimiä käyttää, ja millainen iho on. Hyvä muistisääntö on puhdistaa siveltimet vähintään kerran kuukaudessa, ja esimerkiksi rasvoittuvan ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihotyypin omaavan kannattaa pestä siveltimet useammin, kuin kuivaihoisen.

Mikäli iho on tulehtunut tai erityisen haastavassa kunnossa, suosittelemme siveltimien pesua jopa päivittäin, jotta tulehdus ei leviäisi.

2. Meikkisiveltimien puhdistus

Pesuun paras vaihtoehto on mieto saippua. Esimerkiksi Rhassoul & Salt –suolasaippua soveltuu erinomaisesti siveltimien pesuun. Tehokas, mutta samalla hellävarainen saippua ei sisällä eteerisiä öljyjä tai tuoksuja. Myös tuoksuttomat lasten shampoot ja esimerkiksi Marseille-saippua sopii siveltimien pesuun.  

Hiero saippuaa siveltimeen, kunnes meikki on irronnut, ja huuhtele, kunnes vesi on kirkasta.

3. Siveltimien kuivaus

Siveltimet kannattaa kuivattaa joko harjaspäät alaspäin tai vaakatasossa. Emme suosittele kuivattamaan siveltimiä pystyasennossa, jotta vesi ei jää liian pitkäksi aikaa liuottamaan karvojen liimausta. Sisäänpäin vedettävän kabukisiveltimen pesussa sivellin kannattaa pitää yläasennossa sekä pesu- että kuivausvaiheessa.

4. Korento-meikkisiveltimet

Ammattikäyttöönkin sopivien Korento-siveltimien materiaalit ovat vegaanista karvaa ja
FSC-sertifioitua puuta. Löydät valikoimastamme nämä Korento-meikkisiveltimet:

Häivytyssivellin

Vegaanisella silkkikuidulla viimeistelty sivellin soveltuu erinomaisesti seerumimaisten, voidemaisten ja mineraalimeikkipohjien levittämiseen ja häivyttämiseen, ja on omiaan myös poskipunan häivytyksessä.

Poskipunasivellin

Luo kaunis puna poskille viistolla siveltimellä, jolla levität niin puuterimaiset kuin voidemaiset poskipunat.

Puuterisivellin

Puuterisiveltimellä viimeistelet meikin ja levität viimeistelypuuterin pehmeästi.

Huulipunasivellin

Huulipunasivellintä voit käyttää huulipunan levitykseen ja huulien rajaukseen. Siveltimen kärkeä kohti kapeneva muotoilu takaavat tarkan lopputuloksen.