Kuiva iho

Kuiva ihotyyppi on yksi yleisimmistä suomalaisista ihotyypeistä.

Oikeaoppinen kuivan ihon kosteuttaminen ja hoitaminen on tärkeää, koska kuivuessaan iho kutiaa, punoittaa ja hilseilee ja on helpommin altis tulehduksille. Ihon tehokas kosteuttaminen vähentää myös juonteiden ja ryppyjen muodostumista.

Kuivan ihon hoitamisessa tärkeintä on panostaa kosteuttaviin raaka-aineisiin, kuten laadukkaisiin kasviöljyihin sekä kosteutta sitovaan hyaluronihappoon.

Kuivan ihon TOP 4 tuotetta

Kuivan ihon puhdistus

Kuivan ihon puhdistukseen kannattaa valita mahdollisimman hellävaraisia ja kosteuttavia puhdistustuotteita, tehosta tinkimättä. Jätä tasapainottavat, rasvoittuvalle iholle suunnitellut saippuat suosiolla hyllyyn!

Kuivan ihon kosteutus

Jotkut hyvinkin kuivaihoiset voivat saada iholleen avun pelkällä laadukkaalla kasvoöljyllä, mutta monesti tarvitaan vielä hieman lisäapua, kun öljy ei imeydykään kunnolla, tai Suomen talvi pistää pahintaan. Valitse avuksi tehokosteuttava hyaluronihappo, kosteuttava ruusuvesi tai kevyt voide öljyn alle!

Kuivan ihon kuorinta ja naamiot

Kuivaa ihoa ei kannata kuoria yhtä tiheästi kuin esim. sekaihoa tai rasvoittuvaa ihoa. Jos ihosi on kuivan lisäksi hieman punoitukseen taipuva ja herkkä, vältä mekaanisia kasvokuorintoja, ja valitse sen sijaan hellävarainen entsyymikuorinta.

Setit kuivan ihon tarpeisiin

Saat kuivan ihon suosikkeja myös kätevän ihastuttavissa paketeissa.

Onko sinulla kuiva iho?
✔ Iho tuntuu herkästi kiristelevältä, ja tarvitsee yleensä hyvin täyteläisiä tuotteita tuntuakseen kosteutetulta
✔ Kasvoöljyt saattavat jäädä ihon pinnalle “lillumaan”, eivätkä imeydy kunnolla
✔ Ihon pinta saattaa tuntua hieman karhealta, ja se hilseilee helposti
Kuivan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Lisävinkki
Jos haluat käyttää vähemmän tuotteita kerralla, suosittelemme kuivan ihon minimirutiiniksi ruusuvettä, hyaluronihappo- ja probioottiseerumia sekä kuivalle iholle suunniteltua kasvoöljyä.