Sheavoi on ihonhoidon kestosuosikki

”Todellinen herkän ihon pelastaja, sillä tämä ei sisällä mitään ylimääräistä. Tosi hyvä yleisvoide ihan kaikkeen. Siis oikeasti ihan kaikkeen!!” Ida, 07/02/2022

1. Mikä sheavoi?
2. Miksi valita sheavoi osaksi ihonhoitoa?
3. Mistä vastuullinen sheavoimme tulee?

Mikä sheavoi?

Pehmeän sulavasti iholle levittyvä sheavoi on yksi kosmetiikan monipuolisimmista raaka-aineista. Sheavoi tunnetaan myös nimellä karitevoi, ja sitä voi löytää monesta erilaisesta kosmetiikkatuotteesta. Tiesitkö, että vain yksi raaka-aine, shea, on samaan aikaan:

• Suojaava, hoitava ja ravitseva
• Antioksidanttinen
• Ylläpitää kosteutta
• Sisältää monipuolisen ihoa tukevan rasvahappokoostumuksen

Vaikuttavaa, että nämä kaikki ominaisuudet löytyvät vain yhdestä ainoasta raaka-aineesta! Sheavoi on ollut jo pitkään käytössä ihonhoidon raaka-aineena. Usein se on kosmetiikkatuotteessa yhtenä ainesosana muiden joukossa, mutta se toimii mainiosti myös ihan yksistään!

Riitta Jänkälä Flow Cosmetics -luonnkosmetiikkayrityksen perustaja

”Kun me Flow'lla toimme 2000-luvun puolivälissä silloin vielä tuntemattoman sheavoin Suomeen, olimme luultavasti ensimmäiset Suomessa, jotka valmistivat sheavoita myyntiin. Silloin sheaa oli vielä haastava myydä ja markkinoida, sillä ihmiset eivät olleet tottuneet niin rasvaisiin tuotteisiin.”
Riitta Jänkälä, Flow Cosmeticsin perustaja

Flow Cosmeticsin 100% sheavoi on luomusertifioitua, tuoksutonta, säilöntäaineetonta ja väriaineetonta. Tämän vuoksi se sopiikin kaikille ihotyypeille ikään katsomatta. Ennen purkitusta kuohkeaksi vatkattu sheavoimme levittyy helposti ja sulavasti iholle. Sheavoi on ominaisuuksiltaan huoneenlämmössä kiinteä, mutta alhaisen sulamispisteensä ansiosta se sulaa iholla ja levittyy helposti ja riittoisasti.

Sheavoi auttaa ihoa ylläpitämään luonnollisen kosteutensa, ja täydet tehot kehon kosteuttamiselle saatkin, kun levität sheavoin suihkun jälkeen pyyhekuivatulle iholle.

Riitta Jänkälä Flow Cosmetics -luonnkosmetiikkayrityksen perustaja

”Onneksi tänä päivänä kukaan ei enää vieroksu shean rasvaisuutta, vaan ihmiset ovat huomanneet sheavoin hoitavat ja suojaavat vaikutukset. Tämä on suomalaista artesaanikosmetiikkaa, laatu ja tehokkuus edellä mennään edelleen.” Riitta Jänkälä, Flow Cosmeticsin perustaja

Miksi valita sheavoi osaksi ihonhoitoa

• Kuivan, herkän, atooppisen ja kutisevan ihon suosikki kosteuttaa, suojaa ja rauhoittaa ongelmaista ihoa.
• Shea sopii vartalolle, käsille, jaloille ja kasvoille
• Yhden raaka-aineen sheavoide sopii erinomaisesti herkistyneellekin iholle sekä vauvoille.
• Mahtava tuote ihonhoidon minimalistille!
• Sheavoin monipuoliset käyttövinkit olemme keränneet omaan blogitekstiinsä, minkä pääset lukemaan tästä

100% Shea Butter sheavoimme rinnalle olemme halunneet kehittää vaihtoehdot erilaisiin ihotarpeisiin. Alta pääset tutustumaan sheapohjaisiin yleisvoiteisiimme, joihin olemme lisänneet erilaisia kasviöljyjä ja -uutteita rikastamaan hoitavuutta haastaville ihoille. Eteeriset öljyt lisäävät hoitovaikutuksiensa lisäksi tuotteisiimme lumoavat tuoksut.

Kuivalle ja halkeilevalle iholle
marigold butter -yleisvoide

Täyteläisen yleisvoiteen tehoaineina toimivat sheavoi, ihoa rauhoittava kehäkukkauute, ihoa korjaava ruusunmarjaöljy sekä antiseptiset eteeriset öljyt appelsiinista, inkivääristä, sitruunasta ja teepuusta. Nämä eteeriset öljyt antavat lisäksi voiteelle raikkaan miellyttävän sitruksisen tuoksun!

Atooppiselle iholle
hemp butter -yleisvoide

Yleisvoiteessa on mukana runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältävää kotimaista hamppuöljyä, joka pehmentää, ravitsee ja suojaa ihoa. Antioksidanttinen mustaherukan siemenöljy auttaa kuntouttamaan ihoa, ja antiseptisten eteeristen öljyjen sekoitus auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa.

Virkistää väsyneitä jalkoja & tuoksuu karkille
Peppermint butter -yleisvoide

Virkistävän sheapohjaisen yleisvoiteen sisältämä luomupiparminttu raikastaa ja lievittää kuumotusta, sypressin eteerinen öljy vähentää turvotusta ja tuo apua laskimoverenkiertoon. Kokeile myös väsyneille jaloille tehohoidoksi tai herkullisen tuoksuisena huulivoiteena!

Sheavoi sopii kaikille ihotyypeille ja koko perheelle

Mistä vastuullinen sheavoimme tulee?

Sheavoita saadaan Afrikassa kasvavasta voipuun sheapähkinöistä. Sheavoin valmistaminen on vaativa prosessi, mikä tehdään täysin käsityönä paikallisten naisten toimesta.

Luomusertifioidulla sheavoilla on myös mahtavien ihonhoidollisten hyötyjen lisäksi tärkeä tehtävä afrikkalaisten naisten hyvinvoinnin suhteen. ”Naisten kullaksi” kutsutun sheavoin valmistaminen takaa naisille toimeentulon myötä paremman elintason muutoin köyhällä Länsi-Afrikan alueella.

Voipuut tuottavat hedelmää yli 100 vuoden ajan, ja puulla voi kestää jopa 20 vuotta ennen sen ensimmäistä satoa. Villinä kasvava voipuu on hankalasti viljeltävissä, joten sheavoin tuottamisen vuoksi luontoa ei köyhdytetä plantaasein. Täysin raffinoimaton sheavoi on kellertävää ja tuoksua kuvaillaan savuiseksi ja voimakkaaksi. Raaka-ainetoimittajamme sheavoi puhdistetaan luonnollisin menetelmin saven sekä vesihöyryn avulla ilman kemiallisia menetelmiä.

Paitsi että raaka-ainetoimittajamme sheavoi valmistetaan luonnonmukaisesti ympäristöä vaalien, toiminta on myös sosiaalisesti kestävää. Työntekijöille maksetaan vähintään minimipalkka ja heidän työturvallisuudesta ja työterveydestä huolehditaan. Raaka-ainetoimittajamme tekee yhteistyötä paikallisten luonnonsuojelujärjestöjen kanssa taatakseen alueen biodiversiteetin säilymisen sekä kestävän toimeentulon lähteen alueen naisille.

Kun toivot ihonhoitotuotteeltasi yksinkertaisuutta, mutta mahdollisimman monipuolista hoitovaikutusta, valintasi on sheavoi. Valitsemalla luomusertifioidun sheavoimme, et saa pelkästään monipuolista ihonhoitotuotetta, vaan samalla tuet afrikkalaisten naisten elinkeinoa ja ostat suomalaista lähikosmetiikkaa.