Pakkausmateriaalit ja kierrätys

Valitsemme pakkausmateriaalit huolella, jotta ne olisivat mahdollisimman luontoystävällisiä ja kierrätettäviä. Käytämme paljon kartonkia ja lasia, jotka ovat helposti kierrätettäviä materiaaleja. Joidenkin tuotteiden kohdalla olemme valinneet pakkausmateriaaliksi muovin, jos se soveltuu parhaiten tuotteelle, ottaen huomioon tuotteen kuljettamisen sekä käyttötavan. 

Tuotekohtaisilta sivuilta ‘Pakkaus ja sen kierrätys’-välilehdellä löydät tuotteen kierrätysohjeet. Tässä kuitenkin yleisimmät kierrätettävät materiaalit:

Kartonkipakkaukset

Kartonkipakkauksemme ovat täysin muovittomia ja suurin osa niistä on FSC-sertifioitua kartonkia (ei koske hoitoainepalaa eikä voidepaloja).

Pakkausten mukana tulevat kotelot kierrätetään pahvinkeräykseen.

Alumiini-/metallipakkaukset

Alumiini eli metallipakkaukset kierrätetään metallinkeräykseen.

Metallijäte ei ole roskaa, vaan se on arvokas resurssi! Kierrätetyistä metallipakkauksista valmistetaan uusia pakkauksia, joka vähentää energian kulutusta merkittävästi. Metalli on tehokkaimmin kierrätetty materiaali Euroopassa.

Metalli pakkausmateriaalina:

  • Pysyvästi saatavilla oleva resurssi
  • Ei hajoa ajan saatossa
  • Ei menetä kemiallisia ominaisuuksiaan
  • Voidaan kierrättää loputtomasti

Lasipakkaukset

Flow Cosmetics käyttää ainoastaan 100% kierrätettävää lasia! Kaikki lasiset pakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä. Lasi kierrätetään lasinkeräykseen.

HUOM! Lasipurkit, joissa metallikannet: Kannet ovat alumiinia ja ne lajitellaan metallinkeräykseen.

Vinkki! Voit myös uusiokäyttää värilliset ja laadukkaat lasipurkit esim. säilytyspurkkeina pienille esineille, käyttää kynttilän valamiseen tai vaikka tuikkukippona.

Pumput ja pipetit

Pumppu: Pumppu kierrätetään kokonaisuudessaan muovinkeräykseen.

Pipetti/annostelija: Pipetti voidaan kokonaisuudessaan kierrättää sekajätteeseen tai osissa (pipetin lasiosa lasinkeräykseen, muovinen pipettiosa muovinkeräykseen).