Raaka-aineet ja tuotanto

Puhtaat ja aidosti luonnolliset raaka-aineet ovat meille tärkeitä, sillä vain hyvistä raaka-aineista syntyy hyviä tuotteita. Kaikki tuotteidemme ainesosat valitaan huolella; käytämme luomusertifioituja raaka-aineita sekä pohjoisen puhtaassa luonnossa villinä kasvaneita kasveja. Tuotantomme noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä. Tuotekehityksessämme lähdemme aina liikkeelle siitä, miten tuotteesta tehdään mahdollisimman luonnollinen, mutta samalla toimiva. Luomuviljeltyjen tai villinä kasvaneiden raaka-aineiden pitoisuus on tuotteissamme erityisen korkea. Aidot, luonnolliset raaka-aineet sisältävät runsaasti erilaisia iholle tärkeitä ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja sekä hyvälaatuisia rasvahappoja.

Käytämme luomusertifioituja raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Valtaosa raaka-aineistamme onkin sertifoitua luomua sekä villinä kasvaneita Lapin kasveja. Tunnistat nämä raaka-aineet tähdellä merkittynä ainesosaluetteloistamme.

Luomu- ja ekosertifioidut raaka-aineet

Käytämme luomusertifioituja raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Valtaosa raaka-aineistamme onkin sertifoitua luomua sekä villinä kasvaneita Lapin kasveja. Tunnistat nämä raaka-aineet tähdellä merkittynä ainesosaluetteloistamme. Myös käyttämämme säilöntäaineet sekä muut kosmetiikassa tarvittavat apuaineet ovat aina luonnonkosmetiikkastandardien mukaisia. Mineraalimeikkimme eivät sisällä nanopartikkeleita ja raaka-aineet ovat ekosertifioituja. Olemme myös suomalaisen Pro Luonnonkosmetiikka ry:n jäsen. Voit lukea yhdistyksen periaatteista lisää tästä.

Saamme raaka-aineita sekä Suomesta että ulkomailta. Kotimaisia raaka-aineita, kuten kanervaa, katajaa, pohjoisen marjoja ja niiden siemenöljyjä saamme yhteistyökumppaneiltamme Suomen Lapista. Nokkosta sekä kehäkukkaa meille toimittaa hyvinkääläinen luomutila.

Pyrkimyksenämme onkin yhä enenevässä määrin kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden osuutta tuotteissamme. Ulkomaiset raaka-aineet tulevat laadukkailta ja luotettavilta eurooppalaisilta toimijoilta, joiden kautta saamme luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä ja sertifioituja, tutkitusti laadukkaita raaka-aineita. Seuraamme myös aktiivisesti luonnonkosmetiikan ainesosien kehittymistä ja uusia innovaatioita.

Pyrkimyksenämme onkin yhä enenevässä määrin kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden osuutta tuotteissamme. Ulkomaiset raaka-aineet tulevat laadukkailta ja luotettavilta eurooppalaisilta toimijoilta, joiden kautta saamme luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä

Tuotteiden säilyvyys

Valmistamme ison osan tuotteistamme täysin ilman säilöntäaineita. Koska vettä sisältävät tuotteet tarvitsevat säilyvyyttä parantavia ainesosia, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että teemme paljon erilaisia vedettömiä tuotteita. Esimerkiksi öljypohjaiset seerumit, vartalovoit, kasvoöljyt, shampoopalat ja saippuat ovat kaikki säilöntäaineettomia. Kasvonaamiomme valmistetaan jauheina, jolloin vesi lisätään tuotteeseen vasta käyttöhetkellä. Näin tuote säilyy hyvin ilman säilöntäainetta.

On kuitenkin olemassa tuotteita, joita ei voida valmistaa ilman säilöntäaineita. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi vesipohjaiset emulsiovoiteet sekä kasvovedet. Näiden tuotteiden kohdalla olemme valikoineet erityisen tarkasti käyttöömme markkinoiden parhaat luonnolliset säilöntäaineet, jotka ovat mietoja ja Ecocert-hyväksyttyjä. Säilyvyyteen voidaan vaikuttaa myös pakkaustavalla; tuotteemme pakataan tummiin lasipulloihin, joista tuotetta annostellaan hygieenisesti pumpun tai spraykorkin kautta.

Pohjoisen kasvit

Erityisen ylpeitä olemme kotimaisista raaka-aineistamme. Pohjoisen luonnon kasvit kasvavat karuissa oloissa, joissa lyhyt intensiivinen kesä yöttömine öineen saa kasvit varastoimaan itseensä poikkeuksellisen määrän bioaktiivisia suojaavia aineita. Kasvit kerätään puhtailta arktisilta alueilta. Käyttämällä näitä pohjoisen luonnon puhtaita raaka-aineita ihonhoidossa, voidaan ennaltaehkäistä ihon ikääntymisen merkkejä ja parantaa ihon kuntoa.

Eteeriset öljyt

Kehoa ja mieltä hoitava aromaterapia ja eteeriset öljyt ovat tuotteidemme sielu. Useiden tuotteidemme teho perustuu eteerisiin öljyihin, ja ilman niitä tuotteen teho ei olisi sama. Eteeriset öljyt tuovat tuotteisiin tuoksua sekä hoitovaikutusta. Kokemuksemme mukaan aidot eteeristen öljyjen tuoksut ovat paremmin siedettyjä kuin synteettisesti valmistetut, ja monet hajusteille herkistyneet asiakkaamme ovat kertoneet pystyvänsä kuitenkin käyttämään eteerisiä öljyjä sisältävää kosmetiikkaa.

Hajustekomponentit, kuten linalool, citral, limonene, ovat merkittyinä tuotteidemme INCI-listaan tähdellä. Tämä merkitsee sitä, että emme lisää tuotteisiin näitä aineita sellaisinaan, vaan ne ovat luontainen osa eteerisiä öljyjä. Synteettisessä kosmetiikassa hajusteina käytetään useimmiten näitä edellä mainittuja aineita sellaisenaan, jolloin niillä on todettu allergisoivia vaikutuksia. Kuitenkin kosmetiikkalainsäädännön mukaan kyseiset aineet tulee merkitä tuotteen INCI-listaan, vaikka ne tulisivat osana luonnollista eteeristä öljyä.

Eteerinen öljy on kuitenkin paljon enemmän kuin vain yhtä ainetta. Se on kasvin tuottama monimutkainen yhdiste, jota ei pystytä synteettisesti kopioimaan. Aidossa eteerisessä öljyssä ainesosat ovat harmoniassa keskenään ja niiden välillä on sekä synergiaa että sammuttamiseksi kutsuttua ilmiötä. Vaikka eteerinen öljy sisältää jotakin EU:n määrittelemistä allergeeneista, on mukana muitakin ainesosia, jotka tasapainottavat kokonaisuutta ja sammuttavat toisten aineiden huonoja ominaisuuksia.

Tutkimukset osoittavat, että näiden aineiden keskinäisillä suhteilla on suuri merkitys siihen, miten tuote reagoi iholla. Yksittäisiä tuoksumolekyylejä ei siis voida rinnastaa samaksi asiaksi kuin kokonaista eteeristä öljyä.  Tästä syystä monet sietävätkin eteerisiä öljyjä paremmin kuin synteettisiä tuoksuja.

Hyvä muistaa: Eteeristä öljyä on kasveissa luonnostaan. Kuorimalla appelsiinin altistuu suuremmalle määrälle eteeristä öljyä kuin mitä moni tuote sisältää. Voimakkaasti tuoksuihin reagoivat henkilöt eivät välttämättä siedä myöskään eteerisiä öljyjä, eikä luonnonkosmetiikka ole allergiavapaata.

Pakkausmateriaalit

Valitsemme pakkausmateriaalit huolella, jotta ne olisivat mahdollisimman luontoystävällisiä ja kierrätettäviä. Käytämme paljon kartonkia ja lasia, jotka ovat helposti kierrätettäviä materiaaleja. Joidenkin tuotteiden kohdalla olemme valinneet pakkausmateriaaliksi muovin, jos se soveltuu parhaiten tuotteelle, ottaen huomioon tuotteen kuljettamisen sekä käyttötavan. Käytämme vain kierrätykseen soveltuvaa muovia.
Lue lisää käyttämistämme pakkausmateriaaleista ja niiden kierrätyksestä.

Valmistus

Meillä on kokemusta luonnonkosmetiikan tuotekehityksestä jo vuodesta 2004 lähtien. Flow-tuotteet valmistetaan Riihimäellä omassa pientehtaassamme, jossa kehitämme itse reseptit ja valmistamme tuotteet alusta loppuun saakka. Tunnemme tuotteemme läpikotaisin, sillä koko tuotantoprosessi tapahtuu saman katon alla, aina raaka-aineiden käsittelystä tuotteen lähettämiseen asiakkaille.

Tuotteet tehdään pienissä erissä ja varastomme kierto on nopeaa, joten lähetämme asiakkaillemme tuotteet aina tuoreina. Tuotantomme muistuttaa suurkeittiötä; valmistamme saippuamassat isoissa padoissa, joista massat kaadetaan muotteihin. Voiteet sekoitetaan niin ikään suurkeittiöpadoissa.

Tuotteemme ovat aitoa käsityötä, oikeaa artesaanikosmetiikkaa meiltä sinulle.

Meillä on kokemusta luonnonkosmetiikan tuotekehityksestä jo vuodesta 2004 lähtien. Flow-tuotteet valmistetaan Riihimäellä omassa pientehtaassamme, jossa kehitämme itse reseptit ja valmistamme tuotteet alusta loppuun saakka.