Rosacea-iho

Rosacea eli ruusufinni on hyvin yleinen kasvojen alueella esiintyvä tulehduksellinen ihosairaus. Ruusufinni ilmenee lehahtelevalla punoituksella usein poskien ja nenän alueella, mutta se voi lehahtaa myös koko kasvoihin. Ruusufinni-iholle tyypillisiä ovat myös laajentuneet hiusverisuonet, näppylät ja märkäpäät.

Ruusufinnistä oireilevalla iholla tuntuu kuumotusta ja herkkyyttä, ja sääolosuhteiden vaihtelu yleensä lisää oireilua. Auringon UV-säteily usein pahentaa oireita. Ruusufinni-iho on usein äärimmäisen herkkä ja kuiva.

Rosacea-ihon hoidossa tärkeintä on panostaa mahdollisimman kosteuttaviin, rauhoittaviin ja tulehdusta hillitseviin tuotteisiin. Ruusufinni oireilee hyvin yksilöllisesti ja onkin tärkeää löytää tuotteet, jotka toimii parhaiten omalla iholla.

Rosacea-ihon suosikit

Rosacea-ihon puhdistus

Ruusufinni-ihon puhdistukseen kannattaa valita mahdollisimman hellävaraiset tuotteet. Balm to Milk -puhdistusvoide on hellävarainen kaksoispuhdistaja, joka poistaa meikit ja puhdistaa ihon huolellisesti. Tea Tree -teepuusaippuan suosio ruusufinni-iholla perustuu sen tulehdusta hillitseviin raaka-aineisiin. Ylirasvoitettu saippua ei kuivata ihoa.

Rosacea-ihon kosteutus

Ruusufinnistä kärsivä iho on usein kuiva, herkkä sekä helposti ärtyvä. Suosi kosteutuksessa mahdollisimman syväkosteuttavia, rauhoittavia ja ihoa suojaavia tuotteita.

Ruusuvesi rauhoittaa punoitusta, tasapainottaa ihon pH:ta ja tuo ihon janoamaa vesikosteutusta. Hyaluron & Probiotics -seerumi sitoo kosteutta ihoon ja eheyttää ihon suojabarrieeria. Bilberry Moisture Cream -kasvovoide tasapainottaa ja rauhoittaa ruusufinni-ihoa.

Mikäli ruusufinni-ihollesi sopivat öljyt, ruusunmarjaöljy tarjoaa antioksidanttista suojaa, hillitsee tulehdusta ja punoitusta sekä uudistaa vaurioitunutta ihoa.

Rosacea-ihon kuorinta ja naamiot

Mekaaniset kuorinnat ja hankaus yleensä pahentavat ruusufinnin oireita, joten kuoriviksi tuotteiksi suositellaan entsyymejä tai hedelmähappoja sisältäviä tuotteita. Käytä entsyymikuorintajauhetta harvakseltaan ja ruusufinnin reagoidessa voimakkaimmillaan jätä kuorinta kokonaan pois.

Onko sinulla ruusufinni?
✔ Iholla esiintyy kuumottavia ja punoittavia alueita
✔ Iho on ärtynyt ja auringolle altistuminen tuntuu pahentavan oireilua
✔ Koet ihosi olevan samanaikaisesti herkkä, punoittava, kuiva, ärtynyt ja näppyläinen
Kuivan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Lisävinkki
Pidä ihonhoitorutiinisi mahdollisimman minimalistisena ja hellävaraisena välttääksesi ruusufinnin mahdollista ärtymistä.