Aknen hoito luonnonkosmetiikalla - vältä näitä virheitä!

Luonnonkosmetiikka tarjoaa lukuisia apukeinoja aknen hillitsemiseen ja ihon syväpuhdistamiseen. Lue tästä oppaasta kaikki vinkit, joita tarvitset akneihon hoitoon!  

  1. Mitä akne on? 
  2. Mistä akne johtuu? 
  3. Aknen hoito 
  4. Flow cosmeticsin tuotteet aknen hoitoon 
  5. Jos valitset vain kaksi tuotetta, aloita näillä

Mitä akne on?

Akne voi ilmetä iholla monin eri tavoin. Monelle tulee tyypillisestä aknesta mieleen iho, jossa on paljon tulehtuneita, jopa märkiviä näppylöitä ja finnejä, mutta akne voi myös ilmetä mustapäinä, tai vaikeimmissa tapauksissa jopa ontelomaisina epäpuhtauksina ja tulehduksina iholla. Tavanomaisimmin aknea esiintyy kasvoissa, rintakehässä ja yläselässä.

Aknessa talineritys lisääntyy, ja talirauhaset tulehtuvat, turpoavat, ja aiheuttavat iholla punoitusta. Talirauhasen tukosta kutsutaan komedoksi, kansan kielellä “ihomadoksi”, joka koostuu keratiinista ja talista muodostuvasta sarveisaineesta.

Mistä akne johtuu?

Akne on usein perinnöllistä, ja hormonitoiminta vaikuttaa sen syntyyn. Ulkoiset tekijät, kuten hygienia, vääränlaiset ihohuokosia tukkivat voiteet sekä kuuma ympäristö voivat pahentaa tai korostaa akneoireita.

Akne on yleistä murrosiän loppupuolella, mutta aknea voi esiintyä kenellä vain, ja aikuisiän akne onkin lisääntynyt. Jokainen voi iästään ja aknen voimakkuudesta riippumatta löytää hoitoon sopivia tuotteita.

Akneihonhoito

Aknen hoito

VAIHE 1: PUHDISTUS. Aknesta kärsivä iho tulisi puhdistaa huolellisesti 1-2 kertaa päivässä. Puhdistus on tärkeää erityisesti iltaisin, jotta päivän aikana iholle kertyneet ilmansaasteet ja pöly saadaan iholta ennen nukkumaanmenoa. Mikäli iho on todella rasvainen aamuisin, perusteellinen puhdistus saattaa olla tarpeen myös silloin.

Puhdistustuotteen valinnassa kannattaa huomioida ihotyyppi. Rasvainen iho kaipaa enemmän puhdistusta, kuin kuiva. Aknen hoito on yksilöllistä, ja ihon kuntoa kannattaakin säännöllisesti kuulostella, ja muokata ihonhoitorutiinia sen mukaisesti.

Tärkeää! Tyypillinen virhe aknen hoidossa on käyttää liian voimakkaita ja peseviä tuotteita, sekä unohtaa ihon kosteutus. Muista aina täydentää ihonhoitoa sopivilla kosteuttavilla tuotteilla - pelkkä puhdistaminen saattaa pahimmillaan voimistaa ihon tukkeutumista.

VAIHE 2: KUORINTA. Akneihoa kannattaa kuoria säännöllisesti kuolleen ihosolukon poistamiseksi. Kuorintatuotteen tulisi olla hellävarainen, jotta sitä voi tarvittaessa käyttää päivittäin.

VAIHE 3: KOSTEUTUS. Puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen iholle kannattaa suihkuttaa rauhoittava ja kosteuttava hoitosuihke, jonka päälle tulisi levittää kevyt kosteusvoide tai kasvoöljy. Moni aknesta kärsivä karsastaa kosteuttavia tuotteita ihohuokosten tukkeutumisen pelossa, mutta iho tarvitsee kosteutta pysyäkseen joustavana, ja pahimmillaan kosteuttamatta jättäminen voi pahentaa ihon tukkeumia. Tärkeää on valita koostumukseltaan mahdollisimman kevyt kosteuttaja.

Flow Cosmeticsin tuotteet aknen hoitoon

VAIHE 1: PUHDISTUS.

Detox Soap -teepuusaippua

Tehokkaasti epäpuhtauksia vastaan taisteleva, syväpuhdistava saippua soveltuu erinomaisesti akneihon puhdistukseen. Epäpuhtauksia itseensä sitova aktiivihiili sekä antiseptinen teepuuöljy puhdistavat ihoa luonnollisesti. Saippua ei itsessään kosteuta ihoa, mutta luonnonmukaiset raaka-aineet eivät ole yhtä kuivattavia, kuin tavanomaiset voimakkaat pesunesteet ja palasaippuat.

Myös pintakuiva akneiho voi käyttää Detox Soap –palasaippuaa, mutta tarvitsee ehdottomasti parikseen kosteuttavan tuotteen, kuten Detox Oil -kasvoöljyn tai kevyen Bilberry Moisture –kosteusvoiteen.

Akneihonhoito Detox-teepuusaippua

VAIHE 2: KUORINTA.

Detox Mask -puhdistusnaamio

Syväpuhdistava ja epäpuhtauksia tehokkaasti poistava aktiivihiili yhdistyy ihoa rauhoittavaan ja kosteuttavaan hunajaan Detox Mask –kasvonaamiossa. Ihoa pehmeästi kuorivat piparminttuhiput sekä pajunkuoriuutteen luonnolliset salisylaatit (BHAt, eli betahydroksihapot), liuottavat talia huokosista, ja supistavat ihohuokosia.

Akneihonhoito Detox-naamio

VAIHE 3: KOSTEUTUS.

Lavender Floral Water -laventelivesi

Rauhoittava, ja talirauhasten toimintaa tasapainottava laventelivesi lievittää akneihon ärsytystä ja palauttaa ihon pH-tasapainoa pesun jälkeen. Antiseptinenkin laventeli kannattaa suihkia iholle heti pesun jälkeen, ennen muita kosteuttavia tuotteita.

Akneihonhoito laventelivesi

Bilberry Moisture Cream –kasvovoide

Antiseptistä laventeliöljyä ja ylellistä, arktisten mustikoiden siemenöljyä sisältävä kasvovoide rauhoittaa ihoa. Bilberry Moisture Cream on kevyt koostumukseltaan, eikä tuki ihohuokosia. Voide pitää ihon pinnan joustavana ja ennaltaehkäisee tukkeumia, ja jättää iholle kevyen, mattaisen tunnun.

Akneihonhoito Bilberry Moisture-kosteusvoide

Detox Oil -kasvoöljy

Detox Oil on kuivaöljypohjainen, joten sen ultrakevyt koostumus ei tuki ihohuokosia, vaan ennaltaehkäisee niiden tukkeutumista. Öljyssä tärkeässä roolissa on antiseptinen teepuuöljy, joka taistelee tehokkaasti epäpuhtauksia vastaan, sekä hoitava, akneihollekin erityisesti sopiva ruusunmarjaöljy, joka tunnetaan ihoa uudistavista vaikutuksistaan.

Akneihonhoito Detox-öljy

JOS VALITSET VAIN KAKSI TUOTETTA, ALOITA NÄILLÄ

Yksinkertaisimmillaan tarvitset aknen hoitoon Detox Soap –palasaippua + Detox Oil -kasvoöljy -yhdistelmää, jotta saat ihon tehokkaasti puhdistettua ja kosteutettua. Täydennä ihonhoitorutiinia tarvittaessa myös muilla aknen hoitoon sopivilla tuotteilla.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.