Tunnista oma ihotyyppisi

Ihotyyppi

Jotta ihomme pysyisi mahdollisimman hyvinvoivana ja terveenä, tulee meidän huolehtia siitä ihotyypin mukaisesti. 

Ihotyypit jaetaan neljään eri ryhmään; Normaali, kuiva, rasvoittuva ja sekaiho. Kun ostat ihonhoitotuotteita, niin huomaat, että tuotteita löytyy kaikille mahdollisille ihotyypeille. 

Mutta entäpä jos et tiedä omaa ihotyyppiäsi? 

Kosmetologilla käynti on paras tapa selvittää oma ihotyyppi, mutta jos kosmetologilla käynti ei tähän hätään natsaa lompakkosi kanssa, niin ei hätää. Pienellä testillä asia on helppo selvittää! 

Puhdista kasvosi aamulla mieleiselläsi poishuuhdeltavalla pesutuotteella. Tämän jälkeen älä laita kasvoillesi mitään 2-4 tuntiin, sillä tässä kohtaa nähdään kuinka ihosi reagoi ja ihotyyppisi selviää.

Helpointa testi on tehdä viikonloppuna tai kun et ole menossa minnekään. 

Normaalilla iholla et tunne ihollasi yhtään kiristyksen tunnetta tai rasvoittumista, vaan iho voi kokonaisvaltaisesti hyvin. Hyvää hemmottelua ihoon tuo FLOW'n eniten myyty tuote, Luomu Ruusuvesi, joka soveltuu kaikille ihotyypeille. 

Mikäli ihosi tuntuu kireältä tai alkaa hilseilemään, niin kyseessä on kuiva iho. (Kuiva iho voi myös kutista, mutta tässä kohtaa voidaan alkaa miettimään, että onko kyseessä jopa atooppinen iho. Varmista asia lääkäriltäsi.) Kuivan ihon hoito vaatii kosteuttavia tuotteita ja tavallista paksumpia voiteita. Erinomainen kosteutta tuova tuote on Arctic Beauty Oil. Seerumi vahvistaa ihoa, lisää kimmoisuutta sekä tekee ihon sileäksi ja pehmeäksi. Kuiva iho hyötyy paljon seerumeista, etenkin öljypohjaisista. 

Rasvoittuva iho alkaa puskemaan talia koko kasvojen alueella ja sille tavallista on kiiltely päivän mittaan. Rasvoittuvaa ihoa kannattaa hoitaa syväpuhdistavilla tuotteilla ja kosteutukseen suositellaan kevyitä voiteita tai geelejä. Hyvä puhdistustuote rasvoittuvalle iholle FLOW'lta on Detox-saippua ja kosteutukseen taas ihanan kevyt Mustikka Kosteusvoide

Viimeisenä ihotyyppinä on sekaiho. Tiesitkö, että sekaiho on yleisin ihotyyppi Suomessa? Tämä johtuu kovasta ilmaston vaihtelusta. Sekaiholle yleistä on kuivuus poskien alueella, rasvoittuva T-alue sekä pintakuivuus. 

Sekaiho on haasteellisin ihotyyppi hoitaa, mutta vinkkinä on se, että kuuntele ihosi tarpeita (koskee kaikkia ihotyyppejä!). Jos sinulla on kuivat posket niin kosteuta aluetta paksummilla tuotteilla, rasvoittuvammille alueille riittävät kevyemmät tuotteet. pH:ta tasapainottavat tuotteet, kuten kasvovedet ovat myös suositeltuja. Myös Lingonberry Bright Entsyyminaamio on oiva lisä viikoittaiseen ihonhoitorutiiniin. Se sisältää bentoniittisavea, joka pitää rasvoittuvat alueet kurissa, kun taas pohjoisen arktiset marjat pitävät kuivat ihoalueet heleänä ja kimmoisana. Entsyyminaamio myös kuorii iholta kuolleet ihosolukot, jotka voivat olla jatkuva vaiva sekaiholle pintakuivuuden vuoksi. Kosteutukseen Ruusunmarjaöljy on kuin luotu sekaihoisille, sillä ruusunmarjaöljy pyrkii tasapainottamaan talituotantoa kaikilla ihon alueilla. 

Mitenkäs sitten herkkä iho? Jokainen ihotyyppi voi olla herkkä, tämän takia sitä ei usein luokitellakaan ihotyypiksi. Herkkä iho on enemmänkin ominaisuus ja se ilmenee kaikilla erilaisena oireiluina. Tyypillisintä herkälle iholle on punoitus, ärtynyt iho tai jopa kirvely tai ihon herkkä kuumentuminen. Herkästä ihosta voit lukea tarkemmin täältä!

Toivottavasti löydät oman lempparituotteesi FLOW'lta! 

Meille voi aina laittaa viestiä asiakaspalveluumme ja kysyä tuotesuosituksia oman ihosi tarpeisiin, autamme mielellämme. Laita rohkeasti viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@flowcosmetics.com, niin me autetaan! 

Osta tuotteita ihotyyppisi mukaan!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.