Aromaterapian ABC - Katsaus aromaterapian saloihin

Kasvien voima - siihen perustuu eteeristen öljyjen maailma.

Aromaterapia on tiivistäen ilmaistuna eteeristen öljyjen sekä kasviuutteiden käyttämistä. Käytöllä tarkoitetaan niin öljyjen sekä uutteiden tuoksujen hyödyntämistä kuin myöskin näiden yhdistämistä henkilön kokonaisvaltaisen hyvinvointiin sekä elämäntyyliin. Aromaterapia on hyvin holistinen tapa huoltaa ja hoitaa omaa hyvinvointia sekä ylläpitää kehon ja mielen yhteyttä.

Mitä eteeriset öljyt oikeastaan ovat?

Eteeriset öljyt ovat tislattu suoraan kasveista; täten ne pitävät sisällään kasvien perusolemuksen. Ihmisen tuoksutellessa eteerisiä öljyjä kulkeutuvat öljyjen vaikutukset samalla myös verenkiertoon.

Hajuaisti on yksi ihmislajin primitiivisimmistä aisteista; kehomme ovat ohjelmoituja ymmärtämään tuoksuja ja vastaamaan niiden signaaleihin. Tiesitkö, että meillä on yli kymmenen miljoonaa solua jotka havaitsevat tuoksuja?

Viidestä aististamme ovat maku-, näkö-, kuulo- ja tuntoaisti ovat ne usein tärkeimpinä pidetyt. Mietipä kuitenkin tätä: Kuinka helppoa onkaan palata ajassa taaksepäin silloin, kun haistaa jonkun itselleen tutun tuoksun?

Haistaessasi tietyn tuoksun, matkaa tuo tuoksu neurologisia reittejä pitkin aivoissasi eteenpäin; tuoden mahdollisesti unohtuneitakin muistoja mieleen. Lisäksi joidenkin eteeristen öljyjen tuoksu voi stimuloida aivojen välittäjäaineiden tuotantoa. Tämä aivoissa tapahtuva aktivointi on hyväksi koko keholle. Lisäksi eteeriset öljyt voivat auttaa esimerkiksi ahdistuksen, pelkotilojen, stressin sekä unettomuuden kanssa. Öljyt myös tuhoavat ympäristöstä terveydelle haitallisia itiöitä, bakteereita, sieniä ja viruksia.

Synteettiset parfyymit ja muut vastaavat tuoksutuotteet voivat olla vahvoja kemikaaleja sisältävinä monille liian raskaita käytettäviksi, mutta eteeriset öljyt taas ovat luonteeltaan hyvin erilaisia; niiden luonnolliset tuoksut kumpuavat suoraan luonnosta.

Flow Cosmeticsin eteeriset öljyt

Aromaterapia on Flow'n tuotteiden sydän ja jokainen Flow'n tuote on tehty rakkaudesta eteerisiin öljyihin. Ja aina ennen kaikkea muuta: laatu on meille ehdoton ykköskriteeri.

Meille huippulaatu ja puhtaus ovat ensisijaisen tärkeitä asioita öljyissämme ja valitsemmekin käyttämämme eteeriset öljyt tarkkaan. Laadun lisäksi pidämme mielessä öljyjen aromaterapeuttiset luonteet ja yhdistelemme öljyt niiden ominaisuuksia vastaaviin tuotteisiin.

Emme koskaan käytä synteettisiä tuoksuja.

Vinkit aromaterapia-aloittelijoille

Eteeriset öljyt ovat ihanteellisia käytettäväksi kotona tuoksudiffuuserissa, saunatuoksuina, kylpyveden rikastuttajina tai hierontaöljyjen kavereina. Öljyjä voi käyttää myös itse tehdyissä siivousaineissa sekä muissa kodinhoidon töissä. Alla vinkkejä tähän liittyen! 😊

Pyykit menossa kuivaukseen? Käytä eteerisiä öljyjä laittaessasi pyykit kuivausrumpuun - näin pyykkisi saavat nauttia öljyjen anti-bakteerisista ja raikastavista ominaisuuksista! Tee näin: lisää pari tippaa suosikki eteeristä öljyäsi villaisiin kuivauspalloihin käyttäessäsi pyykkejäsi kuivausrummussa.

Siivouspäivä käsillä? Tee oma siivousaineesi yhdistämällä 1/2 osaa vettä, 1/2 osaa viinietikkaa sekä pari tippaa suosikki eteeristä öljyäsi, kuten Flow'n Luomu Appelsiinia tai Luomu Sitruunaa

Voit sukeltaa syvemmälle eteeristen öljyjen ihanaan maailmaan klikkaamalla itsesi Aromaterapia-osastollemme.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.