Eroon täistä luonnollisesti! - Täiden luonnonmukaisen karkottamisen ABC

Eroon täistä luonnollisesti! - Täiden luonnonmukaisen karkottamisen ABC

Täit ovat valitettavan tuttu asia monille lapsiperheille, etenkin näin koulu- ja päiväkotikausien alkaessa. Tästä syystä onkin hyvä tietää muutama asia täiden luonnonmukaiseen karkottamiseen liittyen.

Lapsen vielä kasvuvaiheessa olevat keho on aivan erityisen altis kemikaalien sekä muiden aineiden vaikutuksille ja siksi myös täiden karkotus kannattaa hoitaa mahdollisimman vähin synteettisin ainein. Ei siis hyönteismyrkkyjä pienten tyyppien iholle!

Perinteisten täishampootuotteiden teho perustuu biosideihin, mutta itseasiassa on olemassa täikantoja, jotka ovat jo vastustuskykyisiä näille myrkyille.

Tästäkin syystä on parempi karkottaa täit lääkkeettömästi tukahduttamalla ne – tämä onnistuu helposti luonnonöljyillä! Seuraavat ohjeet soveltuvat isommille lapsille, eli noin 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Pienempien lasten kohdalla kannattaa puolittaa ohjeissa esiintyvä eteeristen öljyjen määrä. Kaikista pienimmille (alle 2 v.) lapsille tehdään hoidot ilman eteerisiä öljyjä; esimerkiksi vauvan hiukset voidaan hoitaa pelkällä kookosöljyllä sekä kampaamisella.

Täiden ennaltaehkäisy:

Tee näin: Tiputa muutama tippa teepuuöljyä hiusharjaan ja harjaa hiukset. Toista parin päivän välein.

Vinkkejä:

  • Pitkät hiukset kiinni ja lyhyet hiukset kannattaa leikata mahdollisimman lyhyeksi. Täit eivät viihdy kovin lyhyessä hiuksessa.
  • Sekoita teepuun eteeristä öljyä nestemäisen shampoon tai hoitoaineen sekaan. Sopiva annos on noin 10 tippaa 100 millilitraan shampoota.

Näin teet suihkeen täiden ennaltaehkäisyä varten:

Valmista suihkepulloon liuosta, jota voit suihkutella joka päivä hiuksiin estämään täitartuntaa. Muista uusia seos muutaman viikon välein, jotta se pysyy tuoreena. Suihkeseosta pitää myös aina ravistaa ennen käyttöä, jotta eteeriset öljyt sekoittuvat hyvin. Suihkeen tuoksu on vahva mutta haihtuu melko nopeasti hiuksista.

Luonnollinen ja myrkytön täisuihke

TÄISUIHKE-ohje (n. 100ml liuosta)

vettä 60ml
omenaviinietikkaa 40ml

eteeriset öljyt:
teepuu 15 tippaa
laventeli 5 tippaa
piparminttu 5 tippaa

P.S. low Cosmetics Wild Nettle -hiushuuhteesta saa myös kätevästi tehtyä suihketta.

Hoitovinkit täitartuntaan

Nämä vinkit pätevät tilanteisiin, jossa lapsella on jo todettu täitä.

  • Käsittele hiukset kookosöljy + eteeriset öljyt -seoksella (ohje alla). Kampaa hiukset ja käytä sitten omenaviinietikka & vesi -seosta saivareiden irrottamiseen.

Myrkytön ja luonnollinen täihoitoöljy

Luonnonmukainen TÄI-HOITOÖLJY

noin. 100ml (tuplaa annos pitkille ja paksuille hiuksille)

kookosöljyä 100ml
teepuuöljyä 20 tippaa (n. 1ml)
piparminttuöljyä 10 tippaa
laventeliöljyä 10 tippaa 

Luonnollinen ja myrkytön saivareiden poistosuihke

Saivareiden poistosuihke

1 osa omenaviinietikkaa
1 osa vettä
(tuoksu on voimakas mutta haihtuu nopeasti)

Täistä ja saivareista eroon:

  1. Aloita käsittely levittämällä hoitoöljyseos (ohje ylempänä) paksulti ja huolella hiuksiin. Peitä hiukset suihkumyssyllä tai kelmulla ja anna vaikuttaa mieluiten yön yli. Jos tämä ei ole mahdollista niin anna seoksen olla hiuksissa kuitenkin vähintään 3 tuntia. Vaikutusajan jälkeen pese hiukset useamman kerran shampoolla, jotta kaikki öljy lähtee hiuksista.
  2. Suihkuta hiuksiin omenaviinietikkaseosta ja kampaa hiukset täikammalla pienissä osioissa. Poista kaikki saivareet huolella.
  3. Kuivaa hiukset föönillä (täit eivät siedä lämpöä). Jos haluat tehokäsittelyn, voit lisäksi halutessasi käsitellä hiukset suoristusraudalla. Tee se pienissä osioissa, tyvestä latvoihin edeten, jotta kaikki jäljelle jääneet saivareet tuhoutuvat.
  4. Tee uusintakäsittely öljyllä 8 päivän kuluttua.

MUISTA! Toista täikampaaminen joka päivä, muutaman päivän ajan.

Säännöllinen kampaaminen on tärkeää, jotta kaikki saivareet saadaan poistettua. Yleisin syy täiden uusiutumiselle on nimittäin juurikin huolimaton kampaaminen tai kampaamisen unohtuminen kokonaan. Muistathan puhdistaa kamman huolella käyttökertojen välillä!

VINKKI! Suoristusrautakäsittelyä voi toistaa myös hoitokertojen välissä.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua kaikille täiden kanssa kamppaileville!

Artikkelin kirjoittaja

Suvi