Hyaluronihappo maksimoi ihosi kosteuden

Mitä hyaluronihappo on ja kenelle se sopii?

Hyaluronihappo, toiselta nimeltään myös hyaluronaani, on luonnollinen molekyyli, joka ei nimestään huolimatta ole kuitenkaan happo, vaan pikemminkin suurikokoinen sokerimolekyyli. Kosteuttajana se on vertaansa vailla, se nimittäin pystyy sitomaan itseensä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä!

Hyaluronihappoa esiintyy lähes kaikkialla ihmisen elimistössä, mutta erityisen paljon sitä on ihossa, rustossa, nivelnesteessä ja silmän lasiaisessa. Elimistössä hyaluronaani toimii muun muassa soluväliaineen paksuntajana, eli ”iskunvaimentajana” sekä kudosten parantumista edistävänä tekijänä.

Iän myötä luontaisen hyaluronihapon tuotanto ihossa kuitenkin heikkenee, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja juonteiden muodostumista. Hyvinvoiva iho tarvitsee runsaasti kosteutta, ja mikäli ihon oma kosteutta sitova ainesosa on vähentynyt, on sitä hyvä saada ihonhoitotuotteista.

Vesi voi kosteuttaa ihoa vain, jos ihossa on aineita, jotka sitovat vettä ja estävät sen haihtumisen. Hyaluronihappo sitoo vesimolekyylit iholle, eikä päästä niitä haihtumaan. Ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa sekä juonteet silottuvat koska vesi niin sanotusti täyttää niitä.

Mistä hyaluronihappoa saadaan?

Aiemmin markkinoilla oli eläinperäistä hyaluronihappoa, joka oli peräisin kukkojen heltoista. Näin ei kuitenkaan ole enää nykyään! Hyaluronihappoa tuotetaan fermentoinnin avulla, eli toisinsanoen, tietyn tyyppiset mikrobit tuottavat hyaluronihappoa valvotuissa olosuhteissa ja se kerätään talteen ja hyödynnetään ihohoitotuotteisiin.

Kenelle hyaluronihappo sopii?

Hyaluronihappoa voidaan käyttää kaikille ihotyypeille, jotka tarvitsevat lisäkosteutusta. Se on hyvin siedetty ainesosa myös herkälle iholle. Vaikka hyaluronihappo on erinomainen ikääntyvälle iholle, se sopii myös nuorille, joilla iho tarvitsee lisäkosteutusta.

Käytä hyaluronihappotuotteita:

  • ikääntyvälle iholle
  • atooppiselle iholle
  • pintakuivalle sekaiholle

Hyaluronihapon molekyylikoolla on väliä

Yleisimmin käytetty hyaluronihappo on molekyylikooltaan suuri, joten se ei pysty läpäisemään ihon pintakerrosta. Toki pintakerroksen kosteuttaminen on tärkeää ja sekin jo parantaa ihon kuntoa huomattavasti. Koska tämä hyaluronihapon laatu ei imeydy syvälle ihoon, on markkinoille tullut pienimolekyylisempiä vaihtoehtoja. Pienimolekyylinen hyaluronihappo pääsee syvemmälle ihon kerroksiin ja siten pystyy myös häivyttämään juonteita. 

Hyaluronihappo molekyyli

Miten Flow hyaluronihapposeerumi eroaa muista?

Flown Hyaluron & Probiotics-seerumissa halusimme maksimoida seerumin kosteutustehon, joten seerumimme sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa.

Molekyylikooltaan suurempi hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihon pintakerrosta ja pitää sen pehmeänä. Pienimolekyylinen hyaluronihappo puolestaan läpäisee ihon pinnan ja sitoo kosteutta ihon syvempiin kerroksiin ja pystyy siten silottamaan juonteita.

Tärkeässä osassa seerumissa ovat myös probiootit, jotka lisäävät ihon kollageenin tuotantoa sekä rauhoittavat ja tasapainottavat ihon toimintoja.

Tämä seerumi nousi heti lanseerauksensa jälkeen yhdeksi myydyimmistä tuotteistamme ja on saanut mahtavaa palautetta asiakkailtamme.

Jos siis ihosi tuntuu kuivalta, karhealta ja elottomalta ja kaipaa kunnon kosteutusta, on tämä tuote ehdottomasti sinua varten!

Tutustu tuotteeseen tästä.