Kuiva iho: ihonhoito-opas luonnonkosmetiikalla

  1. Mistä tiedän, onko minulla kuiva iho?
  2. Miksi kuivan ihon hoitaminen on tärkeää?
  3. Parhaat raaka-aineet kuivalle iholle
  4. Kuivan ihon hoitorutiini
  5. Lisävinkit kuivan ihon hoitoon 

Mistä tiedän, onko minulla kuiva iho?

Kuiva ihotyyppi on yksi suomalaisten yleisimmistä ihotyypeistä. Kuivan ihotyypin tunnistaa useimmiten näistä merkeistä:

1. Kuiva iho tuntuu herkästi kiristävältä, ja tarvitsee täyteläisiä, tehokostetuttavia tuotteita avukseen.

2. Useimmat kasvoöljyt jäävät lillumaan ihon pinnalle imeytymättä kunnolla.

3. Ihon pinta saattaa tuntua karhealta, ja hilseilee herkästi. 

Oletko epävarma, mihin ihotyyppiin kuulut? Tunnista oma ihotyyppisi tämän helpon testin avulla. 

Miksi kuivan ihon hoitaminen on tärkeää? 

Iho tarvitsee oikeassa suhteessa vettä sekä öljyjä voidakseen hyvin. Ihossa on luonnostaan vettä, johon vaikuttaa esimerkiksi riittävä veden juominen. Ihon pintakerros muodostuu pitkälti öljyistä, eli lipideistä, joiden tarkoitus on lukita kosteus ihoon, eikä päästää sitä haihtumaan. Ympärillämme vallitsevat olosuhteet, kuten ilmankosteus ja sääolot, vaikuttavat ihon kuntoon, ja moni kärsiikin talvisessa Suomessa ihon epätasapainosta, sekä kuivuudesta. 

Kuivaa ihoa on tärkeää hoitaa oikein. Jos ihon pintakerroksen luontainen lipidikerros on häiriintynyt, vesi haihtuu, ja iho kuivuu. Ihon kuivuus aiheuttaa juonteita, hilseilyä ja jopa kutinaa. Liiallinen kuivuus saattaa altistaa ihon tulehduksille, koska kuivan ihon luontainen suojamekanismi on kärsinyt.

Parhaat raaka-aineet kuivalle iholle 

Kuivan ihon hoidon tärkein elementti on kosteutta sitovat ainesosat, kuten luonnolliset kasviöljyt. Laadukas kasviöljy ei tuki ihohuokosia tavanomaisessa kosmetiikassa käytettyjen mineraaliöljyjen tapaan, vaan se sisältää ihon kuntoa ylläpitäviä ja hoitavia raaka-aineita sekä rasvahappoja. Erinomaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi

Laadukas öljy lukitsee kosteuden ihoon, tekee ihosta pehmeän sekä suojelee pintaa ympäristön haittavaikutuksia vastaan. 

Moni kuivaihoinen löytää avun jo pelkästä öljystä, mutta toisilla saattaa tuntua, ettei öljy imeydy kunnolla, ja iho jää silti kuivaksi ja karheaksi. Tällöin iho tarvitsee myös vesikosteutta tuovia tuotteita, kuten

Kuivan ihon hoitorutiini

  1. Aloita kasvojesi puhdistuksesta. Kuiva iho ei pidä voimakkaasti pesevistä tuotteista, joten kokeile esimerkiksi hellävaraista Honey Milk -saippuaa, tai kaikille ihotyypeille suunniteltua Balm To Milk -puhdistusvoidetta. 
  2. Taputtele tai painele kasvoille kasvovesi. Meidän suosikkimme kuivalle iholle on Rose Floral Water -luomuruusuvesi. 
  3. Levitä vesipohjainen seerumi. Esimerkiksi Hyaluron & Probiotics -seerumimme on erinomainen valinta välittömään tehokosteutukseen. Se sopii myös kuivalle ja herkälle iholle, ja tehostaa muiden tuotteiden imeytymistä. 
  4. Levitä vesipohjainen kosteusvoide. Kun vesipohjaiset tuotteet levitetään iholle ensin, ne imeytyvät paremmin. Myös öljyt imeytyvät paremmin, kun iho on ensin vesikosteutettu. Bilberry Moisture Cream on villimustikan siemenöljyä sisältävä kevyt ja ravitseva päivävoide, joka sopii hyvin meikin alla käytettäväksi kosteutustuotteeksi ja kasvoöljyn kanssa yövoiteeksi.
  5. Viimeistele rutiini kasvoöljyllä. Hyvä, luonnollinen kasviöljy on kuivan ihon paras ystävä. Meidän suosikkimme on Arctic Beauty Oil, joka on suunniteltu rauhoittamaan kuivaa ja punoittavaa ihoa, sekä erityisen hoitava, iho-ongelmia ratkova Rosehip Intensive Treatment Oil. Ne sopivat hyvin myös meikkisi alle. 

Lisävinkki! Jos ihosi on erittäin kuiva, voit myös levittää iholle hoitorutiinin jälkeen tehokosteuttavaa balmia tai salvaa. 

Lisävinkki! Jos haluat käyttää vähemmän tuotteita kerralla, suosittelemme kuivan ihon minimirutiiniksi kasvovettä, seerumia sekä kasvoöljyä. 

Lisävinkit kuivan ihon hoitoon

Pelkkä ihonhoitorutiini ei riitä, mikäli haluat hoitaa kuivaa ihoasi niin hyvin kuin suinkin. Huolehdi riittävästä, monipuolisesta ravinnosta, sekä erityisesti nesteytyksestä - kuivaihoinen saa juoda runsaasti vettä ja vihreää teetä! 

Myös rasvahapot vaikuttavat ihon kuntoon, joten esimerkiksi omega-3-rasvahappojen saanti on syytä varmistaa. 


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.