Kuivan ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Tuntuuko että mikään ei tunnu auttavan kuivaan ihoon? Iho tuntuu kiristävältä? Öljyt jäävät lillumaan ihon pinnalle, eivätkä imeydy kunnolla? Iho tuntuu karhealta ja pinta hilseilee?

Syynä tähän on liian vähäinen kosteus ihossa. Iho nimittäin tarvitsee oikeassa suhteessa sekä vettä, että öljyjä voidakseen hyvin. Luonnostaan ihossa on vettä, joka tulee sisältäpäin omasta kehostamme. (Jos siis juot liian vähän, on ihosi takuulla kuiva!) Ihon pintakerros taas muodostuu pitkälti öljyistä, eli lipideistä, joiden tarkoitus on lukita kosteus ihoon eikä päästää sitä haihtumaan.

Tiedät varmaan joitain onnekkaita, jotka eivät tarvitse juuri mitään ihon hoitoa, mutta silti omaavat täydellisen ihon. Näin ihon kuuluisikin toimia, ja kosteuden pysyä ihossa ilman sen kummempaa hoitoa.

Mutta koska ihoon vaikuttavat monet asiat ympäristössämme, kuten pohjoisen kylmät talvet ja alhainen ilmankosteus, kärsii moni ihon epätasapainosta ja kuivuudesta.

Kuivaa ihoa onkin tärkeää hoitaa. Jos ihon pintakerroksen luontainen lipidikerros on häiriintynyt, iho ei pysty enää pitämään vettä itsessään vaan se pääsee haihtumaan, ja iho kuivuu. Ihon kuivuus aiheuttaa juonteita, hilseilyä, kutinaakin. Liiallinen kuivuus myös altistaa ihon tulehduksille, koska kuivan ihon luontainen suojamekanismi on kärsinyt.

Millä kuivaa ihoa kuuluu hoitaa?

Kuiva iho siis tarvitsee öljyä sekä vettä voidakseen hyvin. Tarvitset ihon pintakerroksen lipidien korjaamiseen öljyjä, sekä kosteutta sitovia ainesosia pitämään vesikosteuden ihossa.

Käytä pintakerroksen vahvistamiseen ja kosteuden lukitsemiseen aitoja kasviöljyjä, jotka eivät tuki ihoa toisin kuin tavanomaisessa kosmetiikassa usein käytettävät mineraaliöljyt.

Laadukkaan kasvoöljyn tulee sisältää ihon kuntoa ylläpitäviä ja parantavia rasvahappoja sisältäviä raaka-aineita. Erinomaisia vaihtoehtoja ovat mm. arganöljy, ruusunmarjaöljy sekä aivan huippuluokkaa ovat pohjoisessa kasvaneiden marjojen siemenöljyt, kuten mustikka-, puolukka- ja tyrniöljyt. Näissä on poikkeuksellisen paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Mustaherukan siemenöljy tunnetaan myös sen ihoa tervehdyttävistä vaikutuksistaan, johtuen sen erinomaisesta omega-rasvahappojen koostumuksesta.

Laadukkaat luonnonkosmetiikan öljyt lukitsevat kosteuden ihoon, sekä tuovat pehmeää tuntumaa ja suojaa ympäristön haittavaikutuksia vastaan. Toisille pelkästään kasvoöljyn käyttö auttaa pitämään ihon hyväkuntoisena, kimmoisana ja kosteutettuna. Monille ei kuitenkaan pelkkä kasvoöljy sellaisenaan riitä, vaan iho tuntuu silti kuivalta ja karhealta. Voi myös tuntua, että öljy ei imeydy kunnolla ihoon ja jää ns. lillumaan ihon pinnalle.

Tämä tarkoittaa sitä, että iho tarvitsee myös vesikosteutta tuovia tuotteita. Vesikosteutta tuomaan voit käyttää kukkaisvesiä, kuten supersuosittua Rose Floral Water-ruusuvettä. Vielä tehokkaampi vaihtoehto on tuote, jossa on tehokkaasti vettä sitovia ainesosia. Ehkäpä yleisin vettä sitova ainesosa kosmetiikassa on glyseriini, mutta paljon tehokkaampi sitomiskyky on hyaluronihapolla, joka pystyy sitomaan itseensä jopa tuhat kertaa oman painonsa verran vettä!

Flown Hyaluron & Probiotics-kasvoseerumi on suunniteltu nimenomaan tuomaan iholle vesikosteutta ja sitomaan se tehokkaasti ihoon. Se sisältää pohjana hoitavaa ja kosteuttavaa ruusuvettä, jonka lisäksi yhdistelmän kosteutta sitovaa glyseriiniä sekä hyaluronihappoa. Valitsimme tuotteeseen hyaluronihapon kahdessa eri molekyylikoossa, joista pienempi pääsee imeytymään syvälle ihokudokseen sitomaan kosteutta ja toinen suurempi molekyylikoko auttaa ylempien kerrosten kosteuttamisessa. Lisäksi seerumin sisältämät probiootit ylläpitävät ihon hyvälaatuista mikrobistoa, joka edistää ihon pysymistä hyväkuntoisena ja puolustuskykyisenä. Lue seerumin upeista vaikutuksista lisää täältä!

Käytä tuotteita oikeassa järjestyksessä

Kaikki ihonhoitotuotteet levitetään puhdistetuille kasvoille. Levitysjärjestykseen helppo nyrkkisääntö on edetä kevyimmästä täyteläisimpään tuotteeseen.

  1. kasvovesi
  2. vesipohjainen seerumi
  3. vesipohjainen kosteusvoide
  4. kasvoöljy
    (5. suojaava, rasvapitoinen balmi tai salva)

Kun vesipohjaiset tuotteet levitetään iholle ensin, pääsevät ne imeytymään ihoon kunnolla. Vesipitoiset tuotteet parantavat kuivan ihon ulkonäköä heti, sillä kosteus poistaa karheutta, lisää kimmoisuutta ja täyttää pieniä juonteita. Myös öljyt imeytyvät erityisen hyvin, kun iho on ensin vesikosteutettu.

Muista myös huolehtia ravinnosta, että saat iholle tarpeelliset aineet, eli huolehdi hyvästä nesteytyksestä sekä hyvälaatuisten omega-3-rasvahappojen saannista.

Flow’n lisävinkit kosteuttaviin ja kosteutta ylläpitäviin ihonhoitotuotteisiin:

Arctic Beauty Oil-kasvoöljy sisältää ruusunmarja-, argan- ja jojobaöljyjen lisäksi liudan ravitsevia kotimaisten metsämarjojen siemenöljyjä sekä terapeuttisia eteerisiä öljyjä. Heleyttävä hoitoöljy sopii erityisen hyvin kuivalle, herkälle ja punoittavalle iholle ja rauhoittamaan ihoärsytystä.

Bilberry Moisture Cream on villimustikan siemenöljyä sisältävä kevyt ja ravitseva päivävoide, joka sopii hyvin meikin alla käytettäväksi kosteutustuotteeksi ja kasvoöljyn kanssa yövoiteeksi.

Kasvojen kosteutuksen tehokaksikkoa Hyaluron & Probiotics-seerumia ja Arctic Beauty Oilia on nyt saatavilla Flow Cosmeticsin verkkokaupassa yhteispakkauksessa! Saatavana on yhteispakkaus normaalikokoisilla 30 ml pulloilla sekä matkakokoisilla 10 ml pulloilla.