Kasvien & yrttien ABC: Kehäkukka

Vaikket näin ajattelisikaan, niin saatat hyvinkin jo tuntea kehäkukan. Kehäkukat ovat monille tuttuja niiden upeiden sävyjen myötä: kukat hehkuvat usein kirkkaan keltaisina, syvän oransseina sekä myöskin ruosteen punan eri sävyissä.

Luonnon upea superkasvi

Kehäkukka nimetään usein yhdeksi monikäyttöisimmistä puutarhakasveista, mutta kasvi on myös todellinen ydinpelaaja kauneuden pelikentillä. Kaunista kehäkukkaa käytetään kosmetiikan puolella esimerkiksi voiteissa, tinktuuroissa ja erilaisissa uutteissa.

Kehäkukkaa on käytetty lääkintämielessä jo aina 1100-luvulta lähtien – tuolloin roomalaiset ymmärsivät joka kuun ensimmäisenä päivänä kukkivan kehäkukan erityislaatuisuuden. Nopeasti kasvista tulikin roomalaisten puutarhojen onnellisuuden symboli. Kehäkukkaa arvostettiin sen lääkinnällisten ominaisuuksien vuoksi, kuten myös sen keittiöhommissa havaitun hyödyllisyyden ansiosta. Nykyäänkin kehäkukasta valmistetaan mm. teetä.

Kehäkukan voimistavat, parantavat ja rauhoittavat ominaisuudet

Kosmetiikan maailmassa kehäkukka loistaa kirkkaimmin sen parantavien ja rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Kehäkukkaa kuulee myös usein ylistettävän sen korkeiden antioksidanttipitoisuuksien vuoksi ja lisäksi kasvi torjuu myös kehon viruksia joten siitä voi olla apua myös elimistön tulehdustiloja hoidettaessa.

Kehäkukan hyödyntäminen ihonhoidon saralla on hyvä idea niin vauvoille kuin vaareillekin; herkimmänkin ihon hoito sekä suojaaminen onnistuu, sillä kasvin hellävarainen ja suojaava ominaisluonne on omiaan kaikenlaisille ihotyypeille.

Ravintoa, jota iho tarvitsee

Kehäkukka ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti ja tämä onkin johtanut siihen, että kasvin suosio kosmetiikka- ja hyvinvointituotteiden ainesosana on kasvanut.

Kehäkukka sisältää korkeita määriä linolihappoa, joka auttaa rauhoittamaan pahastikin ärtynyttä ihoa. Ihon rauhoittamiseen ja hoitoon vaikuttavat positiivisesti myös kasvin sisältämät flavonoidit.

Kehäkukan tarjoamat hyödyt eivät jää vain kehon pinnalliseen hoitoon, sillä tutkimuksien mukaan kehäkukka voi ennaltaehkäistä sekä rentouttaa lihaskramppeja. Tästä johtuen kasvia käytetäänkin myös mm. vatsakramppien sekä ummetuksen hoidossa.

Kehäkukasta on moneksi

Jo aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi omaa kehäkukka vielä muitakin hienoja piirteitä.

Kehäkukka…

  • Parantaa ihosi kimmoisuutta
  • Auttaa ylläpitämään ihoon kosteustasapainoa
  • Parantaa verenkiertoa
  • Vaikuttaa positiivisesti suun terveyteen
  • Omaa antibakteerisia ominaisuuksia ja se taistelee myös erilaisia kehon viruksia vastaan

Me Flowlla fanitamme kehäkukkaa ihan kunnolla, ja sitä löytyykin monista tuotteistamme! 😊

Alla vinkkimme meidän omiin kehäkukkaisiin ihanuuksimme liittyen

  • Kehäkukka Shampoopala – ravitseva shampoopala, joka antaa kiiltoa sekä tuuheutta, hoitaen samalla myös hiuspohjaa. Sopii kaikille hiustyypeille.
  • Kehäkukkavoide – ihanan täyteläinen koko vartalon iholle sopiva tuote, joka suojaa, hoitaa ja kosteuttaa.

Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.