Mikromuovit kosmetiikassa

Mikromuovit ovat olleet kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden ainesosana jo vuosien ajan. Ajan kuluessa on niiden määrä näissä tuotteissa kasvanut tasaiseen tahtiin.

Nyt mikromuovit ovat jo vallanneet valtameremme ja tätä kautta ovat myös osana meidän ihmisten ravintoketjua.

Mikä muoveissa on ongelmallista?

Muovien haitallisuudesta puhuttaessa yhdistyy aiheeseen usein mielikuvat meren aalloilla ajelehtivista muovipulloista, -kasseista ja –pilleistä. Muoviroskan määrä huolestuttaakin jo todella monia; tästä esimerkkinä esimerkiksi #noplastic-ilmiö.

Muovia vältteleville onkin jo tuttua hommaa kiertää muovipillit ja –kauppakassit kaukaa – mutta entäpä kosmetiikka- ja kauneustuotteet, muistetaanko niiden sisältöjä tarkastella samaan malliin?

Monet kosmetiikkafirmat nimittäin käyttävät mikromuoveja mm. kuorinnoissa, hammastahnoissa sekä kasvojen puhdistustuotteissa. Mutta mihin nämä pienet muovihelmet lopulta päätyvät?

Mikromuovit maailman vesistöissä

Tiesitkö, että yksi ainoa suihkukäynti voi aiheuttaa sadan tuhannen muovipartikkelin päätymisen vesistöihin?

Vesistöihin ja valtameriin mikromuovit kulkeutuvat viemäriverkostojen kautta.

Ja kuten aiemminkin totesimme, mikromuovit eivät vahingoita pelkästään merien elämää – ne kulkeutuvat merieläinten kautta myös ihmisten ravintoketjuun, eli suoraan lautasillemme.

Flow Cosmetics seisoo puhtaampien vesistöjen puolella

Mitkä sitten ovat hyviä tapoja vältellä mikromuoveja – eli kuinka voimme käytännössä vähentää muovisaasteen määrää luonnossa?

Yksi helppo ja tehokas tapa on kauneus- ja kosmetiikkatuotteiden päivittäminen synteettisistä vaihtoehdoista aitoon luonnonkosmetiikkaan.

Voitkin luottaa siihen, että käyttäessäsi Flow Cosmeticsin tuotteita ovat ne AINA mikromuovittomia sekä täysin luonnollisia.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.