Saippua on paras ase koronavirusta vastaan

Tiedät jo varmaan, että paras keino välttää pisaratartuntana leviäviä hengitystieinfektioita on erittäin hyvä käsihygienia. Käsien pesemisen lisäksi on toki tärkeää pitää fyysistä etäisyyttä sairastuneeseen sekä välttää muun muassa kasvojen koskettelua, kun liikut julkisilla paikoilla.

Monet ovat nyt koronavirusepidemian aikana hankkineet itselleen desinfioivaa käsihuuhdetta, joka onkin vallan mainio tapa puhdistaa käsiä, jos käsien peseminen vedellä ja saippualla ei ole sillä hetkellä mahdollista. Saippua onkin siis aina vaihtoehto numero yksi ja käsihuuhde hyvä lisä.

Saippuapesussa vaahto ja mekaaninen hankaus irrottavat taudinaiheuttajat ja lian ihosta ja ne huuhtoutuvat veden mukana viemäriin. Koronavirukseen saippua tepsii vielä erityisen koska saippua tuhoaa koronaviruksen rasvakuoren!

Käsien pesuun tulee käyttää hieman aikaa, jotta puhdistus on riittävää. Pelkkä nopea hutaisu ei riitä, vaan tehostettuun käsien pesuun suositellaan käytettäväksi aikaa vähintään 20 sekuntia.

  • Vaahdota saippuaa käsissäsi reilusti. Jos kätesi ovat erittäin likaiset, voit ensin poistaa enimmän näkyvän lian saippuavaahdolla, huuhdella sitten kätesi ja vaahdottaa saippuaa uudelleen.
  • Käy pyörivin, hankaavin liikkein läpi kämmenet, kämmenselät, sormien välit (myös etusormen ja peukalon väli!), ranteet ja peukalot. Hankaa sormenpäät puhtaaksi toisen käden kämmentä vasten.
  • Huuhtele kädet ja kuivaa ne huolellisesti joko kertakäyttöiseen käsipaperiin tai kankaiseen käsipyyhkeeseen. Jokaisella tulisi olla oma käsipyyhe käytössä ja julkisissa tiloissa tulisi käyttää käsipapereita.

Voinko käyttää palasaippuaa epidemian aikana?

Palasaippua on erinomainen tuote päivittäiseen käsien pesuun. Joskus kuulee pohdittavan, onko palasaippua hygieeninen pesutuote, mutta huoli pois. Bakteerit, virukset tai homeet eivät muhi palasaippuassa, kun sitä käyttää ja säilyttää oikein.

Aito saippua on hiukan emäksistä, sen pH-arvo on yleensä noin 9-10. Bakteerit, virukset ja homeet eivät viihdy emäksisellä alustalla, vaan pitävät neutraalimmasta ympäristöstä, jossa pH-arvo on noin 6 ja 8 välillä. Siispä emäksisen palasaippuan pinnalla eivät pöpöt pääse kukoistamaan ja voit turvallisin mielin käyttää palasaippuaa epidemia-aikanakin.

Palasaippua tulee myös säilyttää alustalla, jossa vesi ei jää seisomaan. Parhaita saippuansäilytysalustoja ovat ritilätelineet tai saippuakulhot, joiden pohjassa on reikiä, joista vesi pääsee valumaan pois. Mikrobit viihtyvät seisovassa vedessä, joten on erityisen tärkeää, että palasaippua pääsee kuivumaan käyttökertojen välillä. Ilmastoidulla alustalla saippua kuivuu hyvin nopeasti. Oikea säilytystapa saa myös saippuan kestämään kauemmin käytössä.

Kun peset kädet palasaippualla, voi saippuan myös pesun lopuksi käyttää pikaisesti juoksevan veden alla, jolloin saippuan pinta tulee vielä huuhdelluksi.

Flow Cosmeticsin valikoimasta löydät monta erinomaista palasaippuaa, joita voit käyttää sekä vartalolle että käsille. Laadukkaista kasviöljyistä valmistetut saippuat eivät kuivata ihoa ja auttavat pitämään kädet kunnossa, vaikka pesuja joutuukin tekemään useasti.

Tutustu saippuavalikoimaamme täältä.

P.S. Muista myös kosteuttaa käsiä hyvin. Tee esim. iltaisin tehohoito Marigold Butter-kehäkukkavoiteella. Levitä voidetta paksulti käsiin ja laita puuvillahanskat ja anna vaikuttaa. Marigold Butterin löydät täältä.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.