Minimalismi – mitä se on ja miten minimalisti käyttää kosmetiikkaa?

Minimalistinen kosmetiikan käyttäjä suosii monikäyttöisiä, laadukkaita ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Listasimme Flow Cosmeticsin tuotteista viisi minimalistin suosikkia.

Ylenpalttisuuden, materialismin ja runsaan kuluttamisen vastakohtana voidaan nähdä minimalismi, jossa pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan. Tavarapaljouden lisäksi esimerkiksi kuluttava työ tai jaksamista koettelevat ihmissuhteet saattavat houkutella kohti minimalistista elämäntyyliä, jossa pyritään karsimaan arjesta kuormittavia tekijöitä ja tehdä tilaa oikeasti itselle arvokkaille asioille. 

Minimalismista kiinnostunut tai elämäntyyliä jo toteuttava voi olla yhtä aikaa kiinnostunut myös kosmetiikasta, itsensä hellimisestä ja hoivaamisesta tai meikkaamisesta ja laittautumisesta. Ne eivät missään nimessä sulje pois toisiaan, vaikka moni yhdistääkin virheellisesti minimalismin askeettisuuteen. Minimalisti saattaa tosin arvottaa kosmetiikan kuluttamisessa tiettyjä tekijöitä yli muiden.

”Vähemmän on enemmän”

Minimalisti suosii kosmetiikkaa, joka kuormittaa niin itseään kuin ympäristöäänkin mahdollisimman vähän. Minimalisti ei kaipaa kosmetiikkapurnukoita notkumaan kylpyhuoneensa hyllyille, joten sanonta ”vähemmän on enemmän” puhuttelee häntä erityisen paljon. Minimalisti saattaa myös arvostaa yksinkertaista designia kodissaan ja sinne hankkimissaan tavaroissa. 

Minimalistinen kosmetiikan käyttäminen voi tarkoittaa sitä, että kirjaimellisesti vähennetään käytettyjä kosmetiikkatuotteita ja siten säästetään aikaa esimerkiksi joka-aamuiselta meikkaamiselta muille itselle tärkeille asioille. Toisaalta se voi tarkoittaa entistä valistuneempaa kosmetiikan ostamista ja kuluttamista: Sitä, että tekee ympäristöystävällisiä valintoja, ostaa vain tarpeeseen tai käyttää kosmetiikkaa aiempaa säästeliäämmin.

Flow Cosmeticsin tuotteet ovat monikäyttöisiä, ja me kannustammekin asiakkaitamme käyttämään tuotteitamme monin tavoin. Käyttövinkkimme on listattu verkkokaupassa kätevästi jokaisen tuotteen omalle sivulle. Tuotteemme ovat laadukkaita ja ympäristöystävällisyydessään ilahduttavia valintoja myös minimalistille, sillä käytämme vain luomulaatuisia ja ihoa hoitavia raaka-aineita. Pakkauksissamme suosimme helposti kierrätettäviä raaka-aineita kuten lasia ja kartonkia.

Millaisia valintoja minimalisti tekee kosmetiikkaostoksilla? Tässä viisi minimalistin tuotevinkkiä.

Ruusuvesi ilahduttaa lukuisilla käyttötavoillaan

Rose Floral Water -luomuruusuvesi kosteuttaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihon pH:ta. Ruusuvesi on todella monikäyttöinen tuote kaikille ihotyypeille. Sitä voi käyttää kosteuttavana kasvovetenä tai kevyen meikin puhdistuksessa, virkistävänä kasvo- ja vartalosuihkeena sekä meikinkiinnitykseen. Aito ruusuvesi sopii myös kokovartalosuihkeeksi parfymoimaan ihoa kevyesti. Ruusuvesi on luonnostaan antiseptinen ja ihoa rauhoittava, joten sitä voi käyttää kevyeen hikoiluun deodoranttina sekä rauhoittamaan ihoa karvojen ajelun tai miehillä parranajon jälkeen. Kuivaa ja kiristävää päänahkaa voi myös rauhoittaa suihkauttamalla ruusuvettä päänahkaan jakaus jakaukselta. Kosteuttava suihke käy myös takkuisten hiusten selvitykseen ja kosteutukseen! Lue lisää ruusuveden valmistuksesta ja aidon laadukkaan ruusuveden tunnistamisesta täältä.

Ruusuvesi

Arganöljy hellii ihoa ja hiuksia

Kylmäpuristettu luomulaatuinen Argan Oil -ihonhoitoöljy on yksi monikäyttöisimmistä öljyistä kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Rasvahappoja ja E-vitamiinia sisältävä arganöljy jättää iholle kevyen silkkisen tuntuman. Arganöljy on suosittu tuote myös curly girl -metodia noudattaville. Arganöljyä voi käyttää iholla sellaisenaan esimerkiksi vartalonihon kosteutukseen ja kuivien kynsinauhojen pehmentämiseen. Lisäksi arganöljyä voi lisätä suosikkikosteusvoiteen tai jauhenaamioiden sekaan tuomaan lisäkosteutusta. Kevyt öljy sopii sellaisenaan koko kasvoille, myös silmänympärysiholle. Tuote sisältää 100-prosenttisesti laadukasta arganöljyä, joka on deodorisoitu eli sen ominaistuoksu on poistettu vesihöyryn ja paineen avulla. Tuote sopii siis myös tuoksuherkille tai muuten tuoksuttomia tuotteita suosiville.

Arganöljy

Meikkipussin ehdoton monitoimituote

Iki-ihana KORENTO-meikkisarjan huuli- ja poskiväri on meikkipussin todellinen monitoimituote. Huuli- ja poskiväri on saatavilla kuudessa kauniissa sävyssä. Sävyvalikoima kattaa niin kylmät kuin lämpimätkin vivahteet, joten niitä voi myös sekoittaa keskenään. Runsas pigmentti ja kermainen koostumus tekevät tuotteesta helposti levitettävän. Tuotteella saa kauniin heleän punan poskille, mutta se on helposti kerrostettavissa intensiiviseksi punaksi huulille. Voidemainen koostumus sopii myös luomille. Kevyemmän sävyn saat sekoittamalla tuotetta voidemaisen meikkivoiteen tai peitevoiteen joukkoon.

Huuli- ja poskiväri

Ihastuttavan hellävarainen suolasaippua

Tuoksuton Rhassoul & Salt -saippua säästää rutkasti tilaa suihkuhyllyllä, sillä saippua sopii niin kasvojen kuin vartalon ja hiustenkin pesuun. Mineraalipitoinen himalajansuola ja rasulsavi ovat ihoa rauhoittavia raaka-aineita, joten saippua sopii hellävaraiseen pesuun koko perheelle. Suolasaippua on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mikäli hiuspohjassa ilmenee kutinaa, ihottumaa tai jos hiukset jäävät usein pesun jälkeen lättäniksi. Saippuapala on ekologinen vaihtoehto muovisille saippuapulloille, joista syntyy kotitalouksissa vuosittain valtava määrä jätettä. Palasaippuan käyttöikää pidentää palan säilyttäminen ilmavasti esimerkiksi alustalla tai verkkopussissa, jossa saippua pääsee kuivahtamaan käyttöjen välillä.

Rasulsavi-suolasaippua

Sheavoi hoitaa erittäin kuivaa ihoa

Suojaava, ravintorikas ja tuoksuton luomusheavoi sisältää 100-prosenttisesti sheavoita, joten se on todella monikäyttöinen kosteuttava tuote jokaisen kylpyhuoneeseen. Sheavoi kosteuttaa, vahvistaa ja suojaa ihoa niin kylmältä kuin kuumaltakin. Lisäksi se hoitaa rikkinäistä ja ärtynyttä ihoa auttamalla ihosoluja uusiutumaan nopeammin. Voimainen koostumus tuo kosteutta erittäin kuivalle iholle ja esimerkiksi korpunkuiville kanta- ja kyynärpäille. Voita voi käyttää arpien hoidossa nopeuttamaan niiden paranemista hieromalla tuotetta arpikudoksen päälle. Sheavoita voi myös sekoittaa kevyemmän kosteusvoiteen joukkoon tai käyttää huulivoiteena. Sheavoi on loistava raaka-aine kotitekoiselle vartalonkuorinta-aineelle: Sekoita joukkoon esimerkiksi levitettävyyttä helpottavaa arganöljyä ja kuorivaa karkeaa sokeria tai himalajansuolaa. 

Sheavoi

Kokeile sinäkin minimalistista tyyliä, mikäli kylpyhuoneen purkkimeri kyllästyttää. Näillä monikäyttöisillä Flow-tuotteilla pääset ihonhoidon arkirutiineissa superhelpolla. Siirry ostoksille!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.