Rauhoittava luomu laventelivesi tyynnyttää ärtyneen ihon ja levottoman mielen

Laventeli on rauhoittava, puhdas ja lempeä tuoksu, joka on monelle tuttu mummolan liinavaatekaapista tai kuivatuista kukista valmistetuista, aromaattisista potpourri-sekoituksista. Laventeliöljy onkin yksi maailman käytetyimmistä eteerisistä öljyistä, mutta tunnetko jo laventeliveden? Tämä ihana ja monipuolinen luomukukkaisvesi on laventeliöljytuotannon arvokas sivutuote; sitä syntyy, kun laventelin kukista erotetaan höyrytislaamalla eteeristä öljyä. Eteerisen öljyn tavoin myös laventelivesi sisältää kasvin hoitavia ja ihoa rauhoittavia aktiiviaineita.

Flow’n laventelivesi on vegaaninen sekä 100% luomua. Nappaa tästä vinkit laventeliveden käyttöön!

Kasvovesi

Laventeli on luonnostaan antimikrobinen, huokosia supistava ja ärtynyttä ihoa rauhoittava kasvi, joten laventelivesi sopii erinomaisesti puhdistuksen jälkeen käytettäväksi kasvovedeksi. Kukkaisvesi tasapainottaa ihon pH:n, virkistää, kosteuttaa ja viimeistelee puhdistuksen. Suihkuta suoraan kasvoille ja taputtele kevyesti ihoon. Voit myös pyyhkiä kasvot laventelivedellä kostutetulla vanulapulla.

Partavesi & sheivaus

Monilla miehillä leuan iho ärtyy parranajon jälkeen, eikä voimakkaan alkoholisen partaveden lisääminen jo valmiiksi punoittavalle iholle välttämättä tunnu kovin hyvältä ajatukselta. Suihki parranajon jälkeen kasvoillesi ihoärsytystä ja tulehdusta ehkäisevää, rauhoittavaa laventelivettä!

Laventelivesi rauhoittaa ihoa tehokkaasti myös esimerkiksi säärien tai kainaloiden sheivauksen jälkeen!

Hoitovesi ärtyneelle hiuspohjalle

Kärsitkö hiuspohjan kutinasta, hilseilystä tai kirvelystä? Laventelivesi rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa välittömästi. Tee kammalla kuiviin tai kosteisiin hiuksiin jakauksia, ja suihkuta laventelivettä suoraan hiuspohjaan. Voit käyttää laventelivettä myös hiusten hoitohuuhteluna. Huuhtele hiukset pesun jälkeen kokonaan laventelivedellä tai suihkuta kukkaisvettä joka puolelle hiuksiin. Laventelivesi jättää hiuksesi ihanan pehmeiksi! Jos kärsit hilseestä, voit lisätä hiusvetesi joukkoon myös rosmariinivettä tai muutaman pisaran rosmariinin eteeristä öljyä. Koska vesi ja öljy eivät kuitenkaan sekoitu keskenään, muista aina ravistaa hiusvesipulloasi hyvin ennen käyttöä.

Ensiapua auringon polttamalle iholle

Saat laventelivedestä ihanteellisen ihoa rauhoittavan after sun-suihkeen, kun säilytät kukkaisvetesi jääkaapissa. Viileä suihke virkistää hellepäivänä koko vartaloa ja on erinomainen ensiapu auringon polttamalle, punoittavalle ja kirveltävälle iholle.

Iho-ongelmat

Ota laventelivesi päivittäiseksi hoitotuotteeksi iholle, jolla esiintyy liikarasvoittumista, kutinaa, ihottumaa, aknea, punoitusta tai ruusufinniä. Ruusufinnistä kärsivä henkilökuntamme jäsen kertoi saaneensa kasvojen ihon punoitukseen ja ihoärsytykseen laventelivedestä välittömän avun.

Aromaterapia

Vaikka laventelivedellä on monia huikeita ihonhoidollisia ominaisuuksia, ei sovi unohtaa sen tärkeitä aromaterapeuttisia vaikutuksia.

Laventeli on kenties kaikista monipuolisin kasvi aromaterapian saralla. Laventelin tuoksulla on mieltä rauhoittava, rentouttava ja unentuloa edistävä vaikutus ja hellävaraisuutensa vuoksi laventeli sopii myös lapsille.

Suihki laventelivettä kevyesti makuuhuoneeseen iltaisin ennen nukkumaanmenoa luomaan rauhallista ja unelle otollista tunnelmaa. Erityisen hyvä huonetuoksu laventeli on lapsille, joilla on nukahtamisvaikeuksia tai levottomuutta.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.