Kauniimpi iho kuorinnalla

Vartalonkuorinta

Kuoritko sinä ihoasi? Vai mietitkö ehkä kannattaako ihoa ylipäätään kuoria? Vai pohditko kuinka usein ihoa tulisi kuoria - ja mitä tuotteita kuorintaan käyttää?

Älä huoli, et ole yksin! Ihon kuorinta on kauneudenhoidon maailmassa aihe, joka herättää usein hämmennystä. Tämä johtuu siitä, että ihotyyppejä on olemassa niin monenlaisia ja näin ollen kuorinnan tuomat hyödyt ihonhoitoon riippuvat monista eri tekijöistä. Tietyn tyyppinenkin iho myös muuttuu vuodenaikojen ja hormonaalisten muutosten mukana, joten kuorinnan kanssa kannattaa aina kuunnella omaa ihoaan.

Perusymmärrys ihon kuorimisen suhteen tiivistyy tähän: kun ihosolusi uudistuvat, uudet solut nousevat kohti ihon pintaa ja vanhat solut kuollessaan hilseilevät pois ihon pinnalta. Nämä kuolleet ihosolut voivat lähteä ihon päältä ajan kanssa itsekseen, mutta kuorinnan avulla ihon uusiutusmisprosessia voidaan nopeuttaa.

Kehosi ja ihosi ikääntyessä ihon uusiutumisprosessit hidastuvat, mikä on aivan normaalia. Kuorinnan avulla tuetaan kehon luonnollisia prosesseja paljastamalla kuolleiden ihosolujen alta hehkeämpi, puhtaampi ja nuorekkaampi iho.

Keskimäärin terve iho uusiutuu tätä tahtia eri ikävaiheissa:

20 v.: 14-25 päivää
30 v.: 30 päivää
40 v.: 40 päivää

Jokaisen vuosikymmenen mukana ihon uusiutuminen siis hidastuu entisestään.

Täysin luonnollisia kuorinta-aineita

Mikäli tunnet jo luonnonmukaisen kauneuden maailmaa, olet varmasti jo tottunut välttelemään kemiallisia kuorinta-aineita jotka voivat aiheuttaa ihollesi voimakkaitakin reaktioita ja samalla vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi synteettisien ainesosiensa kautta.

Onneksi meillä on hyviä uutisia! Keittiösi hyllyillä ja jääkaapissasi voi kuitenkin piileä monia sellaisia luonnollisia ainesosia, joista saat loihdittua itsellesi hetkessä turvallisen ja puhtaan kuorinta-aineen. Alla tietoa näistä keittiön “ihmeidentekijöistä”, eli moneen taipuvista ruoka-aineista:

Jogurtti sisältää maitohappoa, joka tasoittaa ihon sävyä sekä rauhoittaa sitä, erityisen tehokkaasti mikäli iho on ärtynyt.

Näin käytät jogurttia kuorintana: Lisää jogurttia puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Sokeri sisältää glykolihappoa, joka tunnetaan ihosolujen tuotantoa boostaavana ainesosana. Lisäksi sokeri silottaa sekä pehmentää ihoa, kuten myös edellä mainittu jogurtti. Sokeri on hyvin tehokas kuorinta-aine, joten sitä ei kannata käyttää iholle yksinään.

Näin käytät sokeria kuorintana: Sekoita reilun desin verran sokeria oliivi-, rypälesiemen- tai kookosöljyyn ja lisää tahna puhdistetuille kasvoille. Käytä pyöriviä ja helliä liikkeitä tahnan levityksessä. Jätä sokerikuorinta kasvoille kymmeneksi minuutiksi ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Vinkki! Voit lisätä tahnaan lorauksen sitruunamehua, joka tekee kuorinnasta entistäkin tehokkaamman ja ihoa kirkastavamman.

Himalajan vuorisuola on meidän suosikki kuorivista raaka-aineista! Vaaleanpunainen vuorisuola sisältää huikean määrän erilaisia mineraaleja, jotka hellivät ihoasi, ja suolarakeet poistavat tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa. Suola on kosteuttava raaka-aine, joten suolakuorinta pitää ihosi kosteutettuna ja hehkuvana.

Voit käyttää ylläolevaa sokerikuorinnan reseptiä, korvaa vain reseptin sokeri vuorisuolalla. Suolarakeet ovat voimakkaasti kuorivia, joten käytäthän kuorintaa hellävaraisesti.

Kahvinpurut ovat täydellinen ainesosa niin vartalon kuin kasvojenkin kuorintaa ajatellen. Kahvinpurut sisältävät kofeiinia, joka stimuloi verenkiertoa ihon pintakerroksilla. Näin ollen kahvi voi kauneudenhoitoaineena auttaa vähentämään selluliittia. 

Näin käytät kahvinpuruja kuorintana: Vartalokuorintaa tehdessäsi sekoita reilun desin verran kahvinpuruja (käytettyjä tai kuivia – molemmat käyvät) puoleen desiin ruskeaa sokeria sekä yhteen desilitraan kookosöljyä ja lisää taivaalliselta tuoksuva tahna vartalolle. Käytä levitykseen pehmeitä, pyöriviä liikkeitä. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Kasvokuorinnan saat loihdittua sekoittamalla kolme ruokalusikallista kahvinpuruja yhteen ruokalusikalliseen valitsemaasi luomulaatuista öljyä (manteli-, oliivi-, kookos-…) sekä yhteen ruokalusikalliseen ruskeaa sokeria. Lisää tahna puhtaille kasvoille, käytä jälleen pehmeitä pyöriviä liikkeitä levityksessä. Anna vaikuttaa hetkisen ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Lopuksi muistutus: Kuorinnan kanssa kannattaa aina kuunnella omaa ihoaan. Ihosi tarpeet muuttuvat vuodenaikojen, hormonaalisten muutosten sekä eri elämänvaiheiden mukana, joten kuorinta ei välttämättä aina ole se hoitomuoto, jota ihosi juuri sillä hetkellä kaipaa.

On hyvä myös pitää mielessä, että mikäli ihossasi on minkäänlaisia haavoja tai auringon polttamia kohtia, odota kuorinnan kanssa kunnes ihosi on parantunut.

Kokeile meidän valikoimamme täysin luonnollisia, mikromuovittomia ja säilöntäaineettomia kuorintoja:

Tourmaline – kukkaispellon tuoksu
Amethyst – oikea marjaunelma
CocoLemon – vie mielesi trooppiselle saarelle


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.