Couperosa-iho

Couperosa-iholla esiintyy näkyvää punoitusta poskilla ja nenässä sekä mahdollisesti myös leualla ja kaulalla. Punoitus johtuu laajentuneista hiusverisuonista, jotka kuultavat ohuen ihon läpi.

Couperosa ilmenee usein hiljalleen ja sen syntymistä aiheuttavat sääolosuhteiden vaihtelut, lämpötilaaihtelut ja esimerkiksi UV-säteily. Jopa ruokavalio tai stressi saattaa edesauttaa couperosan syntyä. Punoittavilla alueilla voi myös esiintyä hetkellistä kuumotusta.

Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää couperosan hillitsemisessä. Couperosa-ihon hoidossa suosi kosteuttavia, rauhoittavia ja ihoa vahvistavia tuotteita jotka sopivat helposti reagoivalle iholle. Suosi kosteuttavia ja ulkoisilta stressitekijöiltä suojaavia antioksidanttisia tuotteita.

Couperosa-ihon suosikit

Couperosa-ihon puhdistus

Couperosa-ihon puhdistukseen kannattaa valita mahdollisimman hellävaraisia tuotteita.

Couperosa-ihon kosteutus

Couperosa-iho on helposti punoittava, kuiva ja ohut, joten suosi kosteutukseen rauhoittavia ja ihoa vahvistavia tuotteita.

Couperosa-ihon kuorinta ja naamiot

Suosi kuorinnassa hellävaraisia entsyymejä sisältäviä tuotteita. Vältä mekaanista ihon hankausta ja rakeita sillä ne yleensä pahentavat couperosan oireita.

Onko sinulla couperosa?
✔ Iholla esiintyy punoitusta poskien, leuan, nenän tai kaulan alueella
✔ Iho on samanaikaisesti ohut, helposti ärtyvä ja voimakkaasti punoittava
✔ Koet ihosi kunnon pahenevan nautittuasi tietynlaisia ruoka-aineita tai kun altistut auringolle, stressille, kylmälle tai kuumalle
Kuivan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Lisävinkki
Ennaltaehkäisy on kaiken A ja O couperosa-ihon hoidossa. Suojaa siis ihosi hyvin ympäri vuoden ja vältä couperosaa ärsyttäviä tekijöitä.