Kevään ihonhoito: Helppo opas haasteisiin

Miten hoidan ihoani keväällä?

Kevään tullessa aurinko paistaa vahvemmin ja silloin on tärkeää muistaa kasvojen suojaaminen UV-säteilyltä. Kun suojaat ihoasi hyvin UV-säteilyltä vältät ennenaikaisen ikääntymisen sekä pigmenttimuutokset kasvoilla.

Keväällä esiinty entistä enemmän katu- ja siitepölyä, jonka vuoksi ihonhoitoa ei pidä laiminlyödä. Ihoa tulee muistaa pestä oikeilla tuotteilla, kuoria ja kosteuttaa. Keväällä kuitenkin voi jo siirtyä ihon kunnosta riippuen kevyempiin voiteisiin, koska iholla ei välttämättä ole enää yhtä paljon kuivuutta kuin talvella. Lämpötilan vaihtelun vuoksi keväällä yleisiä iho-ongelmia ovat ruusufinni ja akne. Näiltä voi välttyä oikeanlaisella ihonhoitorutiinilla ja oikeilla tuotteilla.

Keväällä kannattaa panostaa ihonhoidossa erityisesti syväpuhdistamiseen, ihon uudistamiseen sekä ihon suojaamiseen auringolta.

Mitä ovat antioksidantit ja mitä ne tekevät?

Antioksidantit eli A-, C- ja E-vitamiinit, auttavat vähentämään auringon, ilmansaasteiden sekä muiden ulkoisten ärsykkeiden aiheuttamaa haittaa iholla. A-vitamiini on tutkimusten mukaan osoittautunut olevan erityisen hyväksi iholle. Antioksidantit auttavat vahvistamaan ja suojaamaan ihoa. Laadukkailla kasviöljyillä kasvojen iho pysyy pehmeänä ja joustavana.

Miksi ihoa tulee puhdistaa?

Ihon puhdistaminen erityisesti illalla on tärkeää. Illalla kasvoilta puhdistetaan meikki sekä päivän aikana iholle kertynyt lika, jota on voinut tulla esimerkiksi katu- ja siitepölystä ihollemme. Tämän vuoksi kasvot tulee puhdistaa, vaikka ei meikkiä olisikaan. Aamuisin taas kasvoilta puhdistetaan yövoiteen rippeet sekä yön aikana ihon pinnalle noussut tali ja hiki. Jos ihoa ei puhdista, saattaa iholle muodostua epäpuhtauksia.

Hyvällä ihonhoidolla ehkäiset siis epäpuhtauksien syntymisen, sekä ehkäiset ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Lisäksi ihon puhdistamisella on vaikutus muihin tuotteisiin, joita käytämme iholle. Ihoa tulee puhdistaa omalle ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella ja sen jälkeen käyttää kasvovettä tasapainottamaan ihoa. Meikkikin levittyy paremmin puhtaalle iholle.

Miksi ihoa tulee kuoria?

Ihon kuorinta on tärkeää, koska se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa, estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin, tasapainottaa sekä kirkastaa ihoa. Jos kuorinnan jättää välistä syntyy iholle helpommin epäpuhtauksia, koska tali kertyy ihohuokosiin. Kuorinta on myös tärkeä tehdä, jotta muut hoitotuotteet pääsevät imeytymään syvemmälle ihoon.

Miksi ihoa tulee kosteuttaa myös keväällä?

Ihon kosteuttaminen pitää muistaa jokaisena vuodenaikana. Keväällä kuitenkin ilma voi vielä olla kuiva ja pölyt ilmassa kuivattavat ja rasittavat ihoa, joten ihon kosteutus on erityisen tärkeää. Suosi tuotteita, joissa on mukana ihoa suojaavia antioksidantteja.

Hyviä tuotteita kevään ihonhoitoon:

Balm to Milk -puhdistusvoide

Sopii kaikille ihotyypeille päivittäiseen kasvojen puhdistukseen. Balm to Milk -puhdistusvoide poistaa iholta epäpuhtaudet ja meikin. Iho jää puhtaaksi, raikkaaksi ja pehmeän tuntuiseksi.

Valikoimastamme löytyy myös kolmea erilaista kasvovettä, jotka on suunnattu erilaisille ihotyypeille:

Rose Floral Water -luomu ruusuvesi

Rauhoittaa ja kosteuttaa kaikkia ihotyyppejä. Erinomainen valinta punoittavalle ja kuivalle iholle sekä ruusufinniin.

Lavender Floral Water -luomu laventelivesi

Hyvä valinta rasvoittuvalle iholle tasapainottamaan talineritystä. Auttaa taistelemaan myös epäpuhtauksia vastaan.

Chamomile & Probiotics -probioottinen luomu kamomillavesi

Kamomillaa ja luonnon probiootteja sisältävä kasvovesi rauhoittaa ärtynyttä, punoittavaa ja kuivaa ihoa. Erinomainen herkälle iholle.

Ihoa kuorivat tuotteet:

Detox Mask -puhdistusnaamio

Syväpuhdistava ja kuoriva puhdistusnaamio sopii rasvoittuvalle- ja sekaiholle sekä epäpuhtaalle akneiholle. Käytä päivittäiseen puhdistukseen tai tehonaamiona kerran viikossa.

Lingonberry Bright -hedelmäentsyymikuorinta

Lingonberry Bright -entsyymikuorinta kuorii ihoa hellävaraisesti, puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Tämä herkän ihon luottokuorinta ei sisällä lainkaan ihoa hankaavia rakeita!

Ihoa kosteuttavat tuotteet:

Bilberry Moisture Cream -kasvovoide

Kevyt kasvovoide sopii jokaiselle ihotyypille. Sisältää antioksidantteja villimustikasta.

Jos haluaa vaihtaa kasvovoiteen kevääksi kevyempään voiteeseen, Bilberry Moisture Cream kasvovoide voisi olla vaihtoehtona.

Lingonberry Bright Oil -kuivaöljyseerumi

Kevyt puolukan siemenöljyä sisältävä kuivaöljyseerumi, joka tasoittaa ihon sävyä. Antioksidantteja sisältävä seerumi sopii hyvin kevääseen, sillä se kosteuttaa ihoa tukkimatta ihohuokosia.