Konjac-sieni, kaikille ihotyypeille sopiva ihonhoidon ihmeidentekijä

Tunnetko jo konjac-sienen? Mikäli et niin pieni esittely on paikallaan!

Konjac-sieni on täydellinen apuväline ihon lempeään, mutta hyvin tehokkaaseen puhdistamiseen. 

Mikä konjac-sieni oikeastaan on?

Konjac-sienet ovat ihonhoitoon tarkoitettuja puhdistussieniä, joiden materiaali on Aasiassa kasvavien Amorphophallus Konjac-kasvien juurikuitua, eli kyseessä on täysin kasvipohjainen puhdistustuote.

Konjac-sienet kuorivat ihon pinnalta kuolleen ihosolukon pois hellävaraisesti, ja näin ihosta tulee sienellä puhdistamisen jälkeen tasainen ja hehkeä. 

Kaikki alkoi vauvojen ihonhoidosta

Kenellä onkaan se kaikista herkin iho? No vauvoillapa hyvinkin.

Konjac-sienien alkuperä on Japanissa, missä maanviljelijät käyttivät sieniä jälkikasvunsa herkkien ihojen puhdistukseen. Konjac-sienet olivat saatavilla olevista materiaaleista se kaikkein luonnonmukaisin ja lempein valinta, mistä syystä ne valikoituivat pienten lasten ihonpuhdistuksen apureiksi.

Konjac-sienet eivät ole kadottaneet hehkuaan ajan kuluessa, vaan ovat yhä tänä päivänäkin loistava tapa puhdistaa iholta päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet sekä iholle lisätty meikki. Konjac-sieniä löytyy myös vartalon puhdistusta varten, ja näitä hellävaraisia pehmeitä sieniä voi käyttää koko vartalolle tavallisen pesusienen tapaan.

Konjac-sienen käytön ABC

Ennen konjac-sienen ensimmäistä käyttökertaa tulee sientä liottaa noin 10-20 minuutin ajan, jotta sieni saa rauhassa pehmetä ja laajentua.

Liotuksen jälkeen sienestä puristetaan ylimääräinen vesi pois ja lisätään sitten omavalintaista kasvojen puhdistustuotetta sienelle. Sientä kannattaa liikutella kasvoilla pyörivin liikkein, näin kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta tehokkaasti. Sienellä käydään läpi koko kasvojen alue, hellävaraisesti hieroen.

Puhdistuksen jälkeen sientä pestään niin kauan, kunnes sen pesuvedestä tulee kirkasta. Pesun jälkeen sieni ripustetaan kuivumaan ilmavaan paikkaan, jossa sen annetaan rauhassa kuivua yön yli.

Kesähelteillä sienen käyttöikää voi lisätä säilyttämällä sitä jääkaapissa.

Konjac-sienet ovat koostumukseltaan täysin luonnollisia eivätkä ne näin ollen sisällä lainkaan synteettisiä ainesosia tai haitallisia säilöntäaineita. Tämä tarkoittaa, että konjac-sieni ei ole antibakteerinen, eli sen puhtaanapito on erityisen tärkeää – ja lisäksi on hyvä muistaa laittaa käytössä kulunut sieni kierrätykseen ajoissa.

Nyrkkisääntö on se, että konjac-sieni tulisi vaihtaa noin 60 päivän välein mikäli sieni on lähes päivittäisessä käytössä.

Konjac-sienet ovat täysin biohajoavia eli voit heittää vanhan sienen biojätteisiin – kätevää!

Mikä merkitys on konjac-sienen värillä?

Konjac-sienen värillä on oma tarkoituksensa, sillä erisävyiset sienet ovat tarkoitettu erilaisille ihotyypeille. Esimerkiksi mustat tai harmaat konjac-sienet sisältävät epäpuhtaalle iholle sopivaa hiiltä, kun taas vihreissä sienissä on usein herkkää ihoa hoitavaa vihreää teetä tai aloe veraa.

Flow Cosmeticsin sivuilla myynnissä olevaan Skin Mood konjac-sienivalikoimaan kuuluu:

Ota luonnollinen konjac-sieni nyt osaksi ihonhoitorutiineitasi!

Aurinkoisia, hehkeitä kesäpäiviä toivotellen,

Flow'n blogitiimi


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.