Sekaihon hoito-opas ja tuotevinkit

Sekaihon hoito

Mikä on sekaiho?

Sekaiholla tarkoitetaan ihoa, jossa on yleensä kahta ihotyyppiä kasvoilla. Tyypillisesti T-alueella eli leuassa, nenässä ja otsassa on rasvaisuutta ja poskilla taas iho on usein normaali tai kuiva. Rasvaisilla alueilla on usein epäpuhtauksia ja laajentuneita ihohuokosia, iho voi myös kiiltää päivän aikana. Sekaihon hoitaminen voi tuntua haastavalta, kun ihossa on sekä kuivia että rasvaisempia ihoalueita ja molemmat täytyy ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessa.

Sekaihon hoito

Tärkeää sekaihon hoitamisessa on ihon tasapainottaminen. Liian voimakkaiden tuotteiden käyttö voi pahentaa tilannetta. Liian puhdistavat tuotteet saattavat kuivattaa ihoa lisää ja liian täyteläiset tuotteet taas tuovat liikaa rasvaisuutta. Ihon kunto saattaa muuttua myös vuodenaikojen vaihtuessa. Talvella iho on kuivempi ja taas kesällä iho voi olla rasvaisempi ja kiiltää enemmän. Tällöin täytyy myös hoitotuotteet päivittää ihon kuntoon sopiviksi. Sekaihon hoidossa täytyy löytää kultainen keskitie, jolla ihon saa tasapainoisen kauniiksi.

Puhdistusaineeksi kannattaa valita hellävarainen puhdistustuote, kuten puhdistusvoide tai -maito. Puhdistus poistaa iholta meikin lisäksi mm. epäpuhtauksia, ilmansaasteita ja katupölyä. Balm to Milk Cleanser on erinomainen valinta sekaiholle, sillä se on hellävarainen puhdistusaine, joka puhdistaa ihon tehokkaasti kuivattamatta sitä.

Laventeli-kasvovesi

Huolellisen puhdistuksen jälkeen kasvoille levitetään kasvovesi. Sekaiho hyötyy paljon kasvoveden tuomasta vesikosteudesta. Kuivat ihoalueet tarvitsevat paljon kosteutusta, mutta myös rasvaisemmat ihoalueet tarvitsevat vesikosteutusta, erityisesti mikäli iho kiiltelee päivän aikana. Kiiltely usein johtuu siitä, että iho pyrkii itse kosteuttamaan itseään. Mutta sekaihon rasvaiset alueet tarvitsevat lisää vesikosteutta eikä lisää rasvaisuutta, jota iho itse muodostaa. Kasvovesi myös auttaa muita hoitotuotteita imeytymään paremmin. Laventelivesi sopii hyvin sekaiholle, sillä se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä tasapainottaa ihon talintuotantoa.

Kuorintaa tulisi tehdä kerran viikkoon. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, syväpuhdistaa, kirkastaa ja tasaa ihon väriä. Kuorinta myös auttaa hoitotuotteita imeytymään paremmin. Meidän kuorintanaamiomme Detox Mask toimii erinomaisesti sekaihon hoitoon. Kuorintanaamio sisältää pajunkuoriuutetta, jonka sisältämät salisylaatit kuorivat kuollutta ihosolukkoa ja kirkastavat ihoa. Aktiivihiili ja valkoinen savi poistavat epäpuhtauksia iholta. Sekaiho tarvitsee myös kosteutusta ja tuotteen sisältämä hunaja hoitaa ja kosteuttaa ihoa, hunajalla on myös antibakteerisia ja antiseptisia vaikutuksia.

Jokainen iho hyötyy seerumista ja kosteusvoiteesta. Sekaihon hoidossa on muutama vaihtoehto seerumeiden ja voiteiden käyttöön. Koko kasvoille voidaan levittää kosteuttava seerumi ja kuiville ihoalueille lisäksi kosteusvoide. Vaihtoehtona on levittää kosteuttava seerumi kuiville ihoalueille ja kosteusvoide koko kasvoille. Epäpuhtailla alueilla voi käyttää lisäksi paikallisesti ihoa puhdistavaa ja tasapainottavaa tuotetta. Kasvoveden jälkeen iholle on hyvä levittää seerumi ja meidän Hyaluron & Probiotics-seerumi on erityisen sopiva sekaiholle, sillä se tuo iholle lisää vesikosteutta. Tuote sisältää ruusuvettä ja hyaluronihappoa, jotka ovat molemmat todella kosteuttavia raaka-aineita. Probiootit edesauttavat ihon hyvää kuntoa ja iho pysyy kirkkaampana. Seerumin kaveriksi sopii hyvin kevyt ja ravitseva Bilberry Moisture-voide. Se kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä imeytyy nopeasti. Epäpuhtaille alueille voi paikallisesti laittaa Detox-kuivaöljyseerumia. Tuotteen sisältämä teepuuöljy puhdistaa ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista.

 

Valikoimastamme löydät muitakin sekaiholle sopivia tuotteita ja täältä pääset tutustumaan niihin.


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.