Ruusufinni: Hoida ruusufinnistä kärsivää ihoa oikein

MIKÄ RUUSUFINNI ON?

Rosacea eli ruusufinni on hyvin yleinen kasvojen alueen ihosairaus, joka alkaa usein lehahtelevalla punoituksella poskien alueella, ja johon liittyy keskikasvojen punoitusta, laajentuneita hiusverisuonia, näppylöitä sekä märkärakkuloita. Ruusufinnistä kärsivä iho voi olla kirvelevä ja turvonnut, ja toisin kuin aknen oireissa, ihon kunto yleensä huononee runsaasta aurinkoaltistuksesta.

Ruusufinni on krooninen sairaus, joka oireilee aaltoillen, muttei tartu. Iho on samanaikaisesti usein myös kuiva ja herkkä.

MISTÄ RUUSUFINNI JOHTUU?

Ruusufinnin tarkkaa syntymekanismia ei vielä tunneta, mutta taipumus ihosairauteen on perinnöllinen.

Ultraviolettisäteily altistaa ruusufinnin puhkeamiselle, ja usein pahentaa oireita. Ruusufinniä saattavat voimistaa myös stressi, tulinen ruoka, lämpötilan vaihtelut sekä alkoholi.

KUINKA YLEINEN RUUSUFINNI ON?

Ruusufinni on melko tavanomainen ihosairaus 30-50-vuotiaiden naisten keskuudessa. Miehillä ruusufinnin tautimuoto on pääsääntöisesti rinofyyma, eli nenän talirauhasten liikakasvu.

RUUSUFINNISTÄ KÄRSIVÄN IHON HOITO

1. Ruusufinnistä kärsivä iho on usein kuiva, herkkä sekä helposti ärtyvä. Hoidossa kannattaa siis panostaa mahdollisimman kosteuttaviin ja ihoa rauhoittaviin tuotteisiin.

2. Mekaaniset kuorinnat ja hankaus yleensä pahentaa ruusufinnin oireita, joten kuoriviksi tuotteiksi suositellaan entsyymejä tai hedelmähappoja sisältäviä tuotteita.

3. Auringolta suojautuminen on ruusufinni-ihon kanssa erityisen tärkeää, sillä ultraviolettisäteily pahentaa oireita.

4. Myös voimakkailta lämpötilan vaihteluilta kannattaa suojautua, ja käyttää esimerkiksi huivia kasvojen suojana purevalla pakkasella tai kovassa viimassa.

5. Tilanteita, ruokia ja juomia, jotka pahentavat ruusufinnin oireita ja saavat ihon lehahtelemaan ja ärtymään, kannattaa välttää.

FLOW COSMETICSIN TOP 3 TUOTETTA RUUSUFINNISTÄ KÄRSIVÄN IHON HOITOON

1. Rose Floral Water -ruusuvesi

Flow Cosmeticsin kulttimaineeseen noussut Rose Floral Water –ruusuvesi on saanut erityiskiitosta punoitusta ja epäpuhtauksia rauhoittavasta vaikutuksestaan. Ylellinen damaskonruusuista valmistettu kasvovesi on suunniteltu sopimaan myös hyvin herkälle ja kuivalle iholle.

“Ruusufinnistä johtuva ihon epätasaisuus ja punoitus on vähentynyt huomattavasti tämän ruusuveden avulla. Jokaisen ruusufinnistä kärsivän must have -tuote, en voisi enää itse olla ilman.” - Milla

2. Rosehip Intensive Treatment Oil -hoitoöljy

Rosehip Intensive Treatment -ruusunmarjaöljy rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta sekä tasapainottaa ihon talineritystä. Ruusunmarjaöljyn rasvahappokoostumus on ihanteellinen ruusufinnin hoitoon!

“Tämä ollut vasta kolme päivää aamuinilloin laitettuna käytössä ja kyllä huomaa jo eron! Iho on paljon pehmeämpi ja terveemmän näköinen. Poskien couperosa rauhoittui jo parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Imeytyy nopeasti ja kosteuttaa todella tehokkaasti. Ei mitään moitittavaa, jää ehdottomasti käyttöön!” - Kaisa

3. Lingonberry Bright Mask –entsyymikuorintanaamio

Lingonberry Bright Mask –kuorintanaamio uusii ihoa hellävaraisesti ananaksesta ja papaijasta peräisin olevilla entsyymeillä. Naamio kirkastaa ihoa, ja muut hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin, kun kuollut ihosolukko on poistettu.

“Aivan ihana tuote! Minulla herkkä couperosainen sekaiho, enkä uskalla käyttää rakeisia kuorintoja. Tämä entsyymikuorinta kuorii hellävaraisesti, ja iho jää superpehmeäksi, syväpuhdistetun tuntuiseksi ja heleäksi!” - Henna